لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۹

بیمه عمر و زندگی در ایران در قالب ارز، طلا و آپارتمان ارائه می شود


بازتاب ورود پلیسی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای آن چه سازماندهی بازار ارز خوانده شد در عناوین روز یکشنبه ۲۵ دی ماه روزنامه های ایران مشاهده می شود.

جهان صنعت نوشت، «معاون نظارتی بانک مرکزی خبر داد - دلالان دلار دستگیر می شوند.»

تهران امروز نوشت، «ورود بانک مرکزی به مسائل امنیتی برای سازماندهی بازار ارز دلالان دلار دستگیر می شوند.»

خراسان نوشت، «معاون نظارتی بانک مرکزی خبر داد: برخورد نیروی انتظامی با دلالان ارز از امروز آغاز می شود.»

ایران نوشت، «از امروز در قالب طرح نظارتی بانک مرکزی به اجرا در می آید، تشدید برخورد با دلالان ارز.»

جام جم نوشت، «فروش ارز بدون فاکتور، قاچاق محسوب می شود. معاون نظارت بانک مرکزی گفت پروانه هر یک از صرافی ها که در این زمینه تخلفی انجام دهند، باطل می شود.»

شرق نوشت، «دلال ها پای میز محاکمه می روند. دارندگان ارز بدون فاکتور بازداشت می شوند.»

ابتکار نوشت، بانک مرکزی می گويد دلار فقط با نرخ دولتی. دلالان ارز از امروز بازداشت می شوند.»

روزگار نوشت، «معاون نظارتی بانک مرکزی می گوید از این پس ارز فقط باید با نرخ بانک مرکزی فروخته شود - دستگیری دلالان ارز از امروز.»

با این وجود خبرگزاری مهر بعد از ظهر روز یکشنبه ۲۵ دی ماه، در گزارشی با عنوان «دلالان اولتیماتوم بانک مرکزی را جدی نگرفتند» اعلام کرد، «با وجود اعلام قبلی بانک مرکزی مبنی بر اینکه از امروز برخورد نیروی انتظامی با دلالان بازار ارز آغاز می شود، تاکنون هیچ برخوردی در این زمینه مشاهده نشده است. و دلالان خرد بیشتر و چشمگیرتر از همیشه به فعالیت ارزی و دلالی خود ادامه می دهند.»

به گزارش همین خبرگزاری «بر اساس نرخهای اعلامی بر روی تابلوی برخی از صرافی ها نرخ خرید دلار ۱۳۹۰ تومان و نرخ فروش ۱۴۰۰ تومان یعنی همان نرخ تعیین شده توسط کانون صرافان است اما فروش دلار توسط آنها با این قیمت انجام نمی شود. دلالان بازار ارز قیمت فروش دلار آزاد را امروز ۱۶۹۰ تومان و قیمت خرید را ۱۶۵۰ تومان اعلام می کنند، بر این اساس قیمت اعلام شده بر روی تابلوی صرافی ها با قیمت آزاد حدود ۳۰۰ تومان اختلاف دارد.»

هم زمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در گزارشی با عنوان «با وجود تهدیدهای بانک مرکزی دلار هم چنان ۱۷۰۰ تومان است» اعلام کرد، «پس از دستور بانك مركزي به صرافي‌ها مبني بر فروش دلار با نرخ ۱۴۰۰ تومان، نه تنها صرافي‌ها با نرخ اعلامي معامله نكردند بلكه دست از فروش دلار كشيدند تا اينكه حال بنا به اعلام بانك مركزي امروز با تمام دستفروش‌هاي دلار و مشتريان آن‌ها برخورد مي‌شود و صرافي‌ها نيز ملزم به فروش دلار با نرخ اعلامي بانك مركزي شدند اما هنوز نرخ فروش دلار امروز ۱۶۹۰ تا ۱۷۰۰ تومان است.»

رضا تقی زاده، کارشناس مسائل ایران و استاد دانشگاه در اسکاتلند، با تاکید بر این موضوع که «سیاست های اقتصادی را با روش های پلیسی نمی شود برای دراز مدت کنترل کرد» به صدای آمریکا گفت، «وضعیت اقتصاد دولتی ایران به شکل شتر گاو پلنگ در آمده است که نه قادر به کشیدن بار است، و نه با تهدید های پلیسی مشکل آن حل می شود، و نه قادر به پریدن است، که انتظار داشت که با سیاست های دولت قیمت برابری ریال با ارزهای خارجی، و یا در زمینه مهار نرخ تورم موفق شود.

بنابر این با وجود اعلام قبلی واکنش بازار به سیاست های دولت مثبت نیست و این بازار است که نرخ برابری ریال با دلار و سکه را تعیین می کند. اعمال فشار علیه دلالان در حقیقت بستن آب است در مسیر سیلاب.

واقعیت این است که دولت به جای فرستادن مامور پلیس یا مامور بانک مرکزی به خیابان باید بپذیرد که آن غروری که که تا به حال به مردم فروخته است را قورت دهد و به مردم بگوید که قیمت ریال امروز ارزان شده است و توانایی برگشت از وضعیت موجود را ندارد.»

رضا تقی زاده، در زمینه راهکار عبور بازار ارز از وضعیت موجود به صدای آمریکا گفت، «راه حل این است که حداقل بهره بانکی را برای سپرده های ثابت تا ۲۵ درصد و یا بیش تر افزایش پیدا کند. تجربه ای که ۱۰ سال پیش ترکیه در مورد پول ملی خود انجام داد ، بریتانیا نیز در اقدامی مشابه یک شبه ۱۰ درصد نرخ بهره را بالا برد تا ارزش پوند حفظ شود. در عین حال میزان عرضه ارز هم که در اختیار دولت است می بایست به صورت تدریجی افزایش پیدا کند.»

علی رضا محجوب، رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه ۲۵ دی ماه در جلسه علنی مجلس با اشاره به آشفتگی بازار ارز و سکه در ایران، گفت، «در این شرایط واحدهای تولیدی کشور تعطیل می شود و اشتغال از بین می رود.»

رضا تقی زاده، هشدار رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی را، بسیار جدی تلقی کرد و در این زمینه به صدای آمریکا گفت، «اقتصاد دولتی ایران در وضعیت فعلی با بحران افزایش قیمت ها روبرو است و این البته یک خطر جدی است که با نوسانات ارزی، تعطیلی واحدهای تولیدی غیر قابل اجتناب است. با تعطیل شدن واحدهای تولیدی طبیعتا کارگران بی کار خواهند شد و رشد بیکاری نتیجه غیر قابل اجتناب این وضعیت است. از این رو آن چه را که رئیس فراکسیون کارگری مجلس می گوید قابل اثبات است و ما هنور در مرحله ابتدای این مسئله هستیم. بی تردید افزایش نرخ بیکاری یکی از نگرانی های عمده ماه های آینده در اقتصاد رو به تورم ایران به حساب می آید.»

در حالی که به گزارش خبرگزاری مهر «مردم دل نگران از افزایش قیمت کالاهای پرمصرف سبد کالایی خود، در شرایطی قرار گرفته‌اند که پیش‌بینی بازار برای آنها مقدور نیست و باز هم به سمتی رفته‌اند که حداقل کالاهای پرمصرف مورد نیاز خود در ماههای آینده را به صورت عمده خرید کرده و در منزل نگهداری کنند.»

جواد سهامیان مقدم، مدیر عامل بیمه ایران، بعد از ظهر روز یکشنبه ۲۵ دی ماه در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت، «بیمه‌های عمر و زندگی در بیمه ایران بر مبنای خنثی کردن اثر تورم و در قالب ارزی، طلا و ساختمان و آپارتمان ارائه خواهد شد.»

رضا تقی زاده در واکنش به اظهارات مدیر عامل بیمه ایران، به صدای آمریکا گفت، «ایشان با شیوه علمی با قضایا برخورد نمی کند و به نوعی می خواهد حقایق را پنهان کند. به جای آن که بگوید بیمه عمر و زندگی را با افزایش نرخ تورم محاسبه می کنیم می گوید بیمه را در قالب ارز، طلا و آپارتمان ارائه می دهیم. این نشان می دهد که در ایران تا چه اندازه برای حل مسائل مالی و اقتصاد کنونی و خارج شدن از بحران فعلی راه حل علمی ارائه می شود.»

در چنین اوضاع و احوالی مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون عمران مجلس، بعد از ظهر روز یکشنبه ۲۵ دی ماه در گفت و گو با خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت) گفت، «بانک مرکزی به دلیل عدم سیاست گذاری درست و اصولی با وجود تلاش‌ها و حرکات دلسوزانه‌ای که انجام می‌دهد اما باعث پیچیده‌تر شدن اوضاع بازار ارز و طلا می‌شود.»

XS
SM
MD
LG