لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۶

ادامه بازداشت روزنامه‌نگاران؛ ملیکا هاشمی، سعیده شفیعی و مهرنوش زارعی به اوین منتقل شدند


ملیکا هاشمی (راست)، سعیده شفیعی و مهرنوش زارعی.
ملیکا هاشمی (راست)، سعیده شفیعی و مهرنوش زارعی.

در حالی که سخنگوی قوه قضاییه ادعا کرده هیچ خبرنگاری به خاطر شغلش در زندان نیست، مقامات قضایی تنها در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم سه زن روزنامه‌نگار به نام‌های ملیکا هاشمی، سعیده شفیعی، و مهرنوش زارعی هنزکی را در تهران بازداشت کردند.

منابع داخل ایران گزارش داده‌اند که سعیده شفیعی، داستان‌نویس و روزنامه‌نگار روز یک‌شنبه دوم بهمن توسط اطلاعات سپاه بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.

بنا بر گزارش‌ها، اتهام خانم شفیعی «تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شده است.

همچنین روزنامه شرق، چاپ تهران، می‌گوید ملیکا هاشمی، خبرنگار خبرگزاری شهر بازداشت شده است.

بر اساس این گزارش، خانم هاشمی در حالی که برای «ارائه توضیحات به دادسرای اوین رفته بود» توسط مأموران بازداشت شد.

علاوه بر این، مهرنوش زارعی هنزکی، روزنامه‌نگار ساکن تهران، صبح روز یک‌شنبه در مقابل منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

به گزارش هرانا، هنوز دلیل بازداشت این روزنامه‌نگار و ارگان بازداشت‌کننده او مشخص نیست.

نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات سراسری ده‌ها خبرنگار را احضار، بازداشت و یا ممنوع‌الخروج کرده‌اند.

بازداشت این روزنامه‌نگاران در حالی است که ایمان شمسایی، مدیر مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از این گفته «هیچ فردی در تهران به‌خاطر فعالیت رسانه‌ای دستگیر نشده است.»

پیشتر، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران بنا بر فهرستی که بیستم دی تهیه شده، اعلام کرده بود ۳۰ روزنامه‌نگار در بازداشت به سر می‌برند و «تعداد قابل توجهی» نیز احضار شده‌اند.

کمیته و هیئت اجرایی پیگیری وضعیت روزنامه‌نگاران بازداشتی، بر اساس «گزارش‌های رسمی و غیررسمی» شمار خبرنگاران بازداشت‌شده را «حدود ۷۰ نفر» اعلام کرده است که برخی از آنها با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شده‌اند.

کمیته‌ حفاظت از روزنامه‌نگاران در گزارش سالانه خود جمهوری اسلامی ایران را در کنار چین، میانمار، ترکیه، و بلاروس در صدر فهرست جهانی بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران قرار داده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG