لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۸

گزارش‌های ضد و نقیض رسانه‌های حکومتی از حمله به شاهچراغ؛ بازداشت چند تبعه خارجی


حمله به شاهچراغ
حمله به شاهچراغ

با گذشت یک روز از حمله مسلحانه به شاه‌چراغ رسانه‌های حکومتی گزارش‌های ضد و نقیضی را از جزئیات این حمله منتشر کرده‌اند.

در خبری که خبرگزاری تسنیم صبح دوشنبه منتشر کرد، بازداشت «۱۰ مظنون» توسط نیروهای امنیتی استان فارس اعلام، اما تاکید شد که «عملیات برای شناسایی سایر عوامل ادامه دارد.» اما خبرگزاری میزان، ارگان رسانه‌ای قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه تعداد بازداشت‌شدگان را ۸ نفر گزارش کرد و گفت که همه آنها اتباع خارجی هستند.

ساعاتی بعد رئیس دادگستری استان فارس نیز گفت: «تمامی افراد بازداشتی از اتباع خارجی هستند.»

همچنین دو نام متفاوت برای فرد مهاجم منتشر شده است. در حالی که تسنیم مهاجم دستگیرشده حادثه دیروز را «س. اسلم یار»، تاجیک‌تبار و اهل ولایت بدخشان معرفی کرده بود، خبرگزاری میزان نام مهاجم را رحمت‌الله نوروزف اعلام کرده است. تسنیم هم بعدا نام فرد مهاجم را به رحمت‌الله نوروزف تغییر داد.

خبرگزاری‌های ایران غروب یک‌شنبه ۲۲ مرداد از حمله «چند مهاجم مسلح» به شاهچراغ خبر دادند. بنا بر اعلام مقامات دست‌کم ۹ نفر در این حمله مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که تا لحظه تنظیم این گزارش کشته شدن یک نفر به طور رسمی اعلام شده است.

تولیت شاهچراغ نیز عنوان کرده که «دو تروریست که قصد داشتند از باب‌المهدی» به شاهچراغ وارد شوند «با نیروهای حفاظت حرم درگیر» شده‌اند و «دست به شلیک کور» زدند.

به گفته دکتر سید وحید حسینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در جریان این حمله مسلحانه به آرامگاه شاهچراغ در این شهر ۷ نفر تیر خورده‌اند و گلوله‌‌ها به «شکم، قفسه سینه و صورت» مجروحان اصابت کرده است.

دکتر حسینی گفت که در این حادثه ۹ نفر مجروح شدند که یکی از مصدومان در حین انتقال به بیمارستان مسلمین از دنیا رفت و از ۲ مصدوم منتقل شده به این بیمارستان، یک نفر که دچار شوک قلبی شده بود، بهبود یافت و ساعتی بعد مرخص شد.

او با اشاره به این که سومین مصدوم منتقل شده به این بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت و «اکنون وضعیت پایداری دارد»، گفت: «پنج مصدوم منتقل شده به بیمارستان نمازی، با گلوله‌هایی که به شکم، قفسه سینه و صورتشان اصابت کرده بود، به شدت مجروح شده بودند.»

این در حالی است که روز گذشته ایرنا به نقل از یکی از مسئولان شاهچراغ گزارش داده بود که «چهار تن شامل دو خادم و دو زائر» در این حادثه مورد اصابت گلوله قرار گفتند. به نوشته این خبرگزاری «دو نفر» از آنها کشته شدند.

اما خبرگزاری ایسنا شمار کشته‌شدگان را «تاکنون چهار» نفر اعلام کرده بود.

بنا بر این گزارش در این حمله «تعدادی از خادمان» هم مجروح شدند و یکی از «دو مهاجم» بازداشت شده است.

ویدیویی دیگر از لحظه حمله به شاه‌چراغ؛ یکشنبه ۲۲ مرداد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:26 0:00


از سویی دیگر صداوسیمای جمهوری اسلامی به نقل از محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس شمار آسیب‌دیدگان را «یک کشته و چهار تا پنج نفر زخمی» اعلام کرده بود.

خبرگزاری تسنیم به نقل از فرمانده سپاه استان فارس گزارش داد که مهاجم بازداشت شده، «یک اسلحه و هشت خشاب» داشته و «بازجویی مقدماتی» از او در حال انجام است.

وضعیت شاهچراغ بعد از «حمله مسلحانه» و کشته‌شدن دستکم دو نفر
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:21 0:00

غلام‌حسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه، در واکنش به حمله به شاهچراغ به مقامات قضایی استان فارس دستور داد تا «همه عناصر و عوامل دخیل» را شناسایی و بازداشت کنند تا «با فوریت، مجازات شایسته برای این افراد در نظر گرفته شود.»

محمدرضا غلامرضا، معاون سیاسی سابق وزارت کشور که امروز خبر کناری‌اش منتشر شد نیز در واکنش به حمله روز گذشته به شاهچراغ گفت: «حادثه تروریستی اخیر شاهچراغ شیراز را باید مرتبط با انجام موفقیت‌آمیز مرحله پیش ثبت‌نام انتخابات مجلس و حضور مردم دانست چرا که دشمن غافلگیر شد و تحمل نکرد.»

  • دومین حمله در یک‌سال

این دومین حمله به شاهچراغ در مدت یکسال گذشته است. به گفته مقام‌های جمهوری اسلامی، در جریان حمله مسلحانه به «حرم شاهچراغ» که آبان ۱۴۰۱ رخ داد ۱۳ نفر کشته شدند.

جمهوری اسلامی پیش از این، دو نفر را در رابطه با حمله پیشین به شاهچراغ در شیراز اعدام کرده است.

خبرگزاری‌های ایران تیر ماه امسال از اعدام دو متهم حمله مسلحانه به «حرم شاهچراغ» خبر دادند. به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، حکم اعدام «محمد رامز رشیدی» و «سید نعیم هاشمی قتالی» ۲ تن از افرادی که به عنوان «عاملان حمله مسلحانه» چهارم آبان ماه ۱۴۰۱ به «حرم شاهچراغ» توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی محاکمه شده بودند، ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ در «خیابان مجاور حرم» اجرا شد.

بسیاری از فعالان حقوق بشر و کارشناسان حقوقی روند دادرسی در جمهوری اسلامی ایران را به‌ویژه در پرونده‌های منجر به مجازات اعدام زیر سوال برده‌اند.

XS
SM
MD
LG