با گذشت دو ماه و نیم از آغاز سال ۱۴۰۱، هیئت وزیران دولت جمهوری اسلامی ایران در مصوبهای حداقل حقوق بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی را برای سال جاری «پنج میلیون و ۵۸۰ هزار تومان» تعیین کرد.
به گزارش خبرگزاریها در ایران در روز یکشنبه ۱۵ خرداد، این میزان حقوق دریافتی بازنشستگان و مستمریبگیران، بر اساس «مصوبه شورای عالی کار» و «معادل حداقل حقوق و دستمزد کارگران شاغل» تعیین شده و «افزایش ۵۷.۴ درصدی» دارد.
بنا بر تصویب هیئت وزیران، برای مشمولانی که دریافتی «بیش از حداقل» داشته باشند، میزان این افزایش «۱۰ درصد» خواهد بود و علاوه بر آن به افرادی که سقف دریافتی آنها تا حداکثر ۱۰ میلیون تومان است، مبلغ ماهانه ۶۵۰ هزار تومان به عنوان کمک معیشتی پرداخت خواهد شد.
این مصوبه در حالی است که شورای عالی کار در اسفند ۱۴۰۰، افزایش حداقل حقوق را ۵۷ درصد و افزایش حقوق متوسط را ۳۷ درصد تصویب کرده بود.
تصمیم هیئت وزیران برای تعیین سقف افزایش حقوق ۱۰ درصدی با واکنشهای انتقادی روبهرو شده است و برخی آن را کاهش فاصله طبقاتی با فقیرتر کردن قشر متوسط توصیف کردهاند.
زهرا درویشی، بازرس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی شیراز با تأکید بر گذشت سه ماه از سال و «افزایش بیرویه و ناباورانه بهای کالا و خدمات»، به خبرگزاری ایلنا گفته، «آسیبهای شدیدی به قشر بازنشستگان، مستمریبگیران و بازماندگان وارد شده» و زندگی آنها «بهسختی» میگذرد.
خانم درویشی تأکید کرده است: «دولت بدون توجه به اصل سهجانبهگرایی و مصوبات شورای عالی کار، نسبت به اجرای افزایش دستمزد بازنشستگان تعلل و در تصویب و ابلاغ مصوبه کوتاهی کرده و با روح و روان آنها بازی میکند.»
سمیه باقی خبرنگار نیز در توییتی درباره این مصوبه نوشت: «میزان افزایش حقوق مستمریبگیران تأمین اجتماعی بالاخره پس از ۷۵ روز تصویب شد و دولت به هدف خود در کاهش فاصله طبقاتی دست یافت. آن هم نه با قوی کردن قشر ضعیف، بلکه با ضعیف کردن قشر متوسط.»