آنتونی بلینکن قائم مقام وزیر خارجه آمریکا می گویداقدامات "قابل اعتراض" ایران، از جمله حمایت از تروریسم در منطقه را با دقت تحت نظر دارد.
قائم مقام وزیر خارجه آمریکا که شنبه در یازدهمین همایش امنیتی سالانه در منامه پایتخت بحرین سخن میگفت، اطمینان داد که دولت آمریکا در پی توافق هستهای جامعه بینالمللی با ایران، اقدامات این کشور را با آنچه که وی "دقت لیزری" خواند، تحت نظر دارد.
آقای بلینکن همچنین گفت که باتلاق سوریه عمیقتر و وسیع تر خواهد شد و روسیه در آن بیشتر فرو خواهد خواهد رفت زیرا موجب تنفر میلیونها سنی در سوریه، منطقه و خود روسیه میشود، که به مسکو به عنوان متحد بشار اسد، حزب الله و ایران مینگرند.
آقای بلینکن گفت که گرچه دخالت روسیه ممکن است اهرمی برای حفظ قدرت اسد در سوریه باشد، تنش در آن کشور میتواند انگیزه ای جدی برای روسیه بوجود آورد که به جای مسدود کردن راه حل سیاسی، برای یافتن راه انتقال سیاسی در سوریه گام بردارد.
به اعتقاد او روسیه نمیتواند به تهاجم نظامی علیه هر کسی که با حاکمیت بیرحمانه اسد مخالف است، ادامه دهد.
آقای بلینکن گفت که هزینههای این دخالت در حوزههای اقتصادی، سیاسی و امنیتی بر مسکو سنگینی خواهد کرد. قائم مقام وزیر خارجه آمریکا در خصوص نقش واشنگتن در منطقه گفت که تعامل آمریکا در خاورمیانه گرچه از همیشه بیشتر است، در عین حال ورای دخالت نظامی است زیرا از دیدگاه آمریکا، راه حل نظامی به بحران و جنگ داخلی در آن کشور پایان نخواهد داد.
این مقام آمریکایی در ارتباط با یمن نیز گفت که شهروندان آن کشور دیگر نمی توانند بیش از این برای دستیابی به صلح انتظار بکشند.
هشدار دوباره نسبت به اقدامات ایران
از سوی دیگر، شیخ خالد بن احمد ال خلیفه، وزیر خارجه بحرین نیز در همایش منامه درباره خطر ایران هشدار داد و گفت حمایت ایران از خرابکاری در کشورهای عرب خطری بزرگتر از داعش است.
یکی دیگر از سخنرانان این برنامه، عادل بن احمد الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی بود که او نیز در منامه خواهان خروج ایران از سوریه شد. او گفت زمان بندنی و نحوه خروج نیروهای خارجی به ویژه ایران دومین اختلاف نظر میان شرکت کنندگان در اجلاس صلح سوریه در وین بود.
وزیر خارجه عربستان گفت: "اختلاف نظر در رابطه با دو موضوع اساسی بود. اول، در رابطه با زمان بندی خروج بشار اسد که هیچ توافقی در باره آن نشد. دوم در رابطه با زمان بندی و نحوه خروج نیروهای خارجی از سوریه به ویژه نیروهای ایران که به آن به عنوان نیروی اشغالگر مینگریم."
همایش سالانه امنیتی منطقه از سوی موسسه بینالمللی برای مطالعات راهبردی سازماندهی شد.
رهبران و دیپلماتهای کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا، کشورهای عرب خلیج فارس به همراه آمریکا، بریتانیا و دیپلماتهای روسیه در کشورهای خلیح فارس در این همایش شرکت کردهاند.