لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۷

تلاش ازاعماق قطب جنوب برای رسیدن به درک و شناخت بهتری ازجهان


به گیرنده های نهفته در اعماق یخ های قطب جنوب، علائمی از ذرّات مملو از انرژی در ورای منظومۀ شمسی رسیده است. کشفی که می تواند دروازۀ عصر تازه ای در دانش نجوم باشد، و به درک والاتری از چگونگی گیتی و جهان هستی بیانجامد.

دانشمندان و مهندسین رصدخانۀ «نوترینو آیس کیوب» واقع در قطب جنوب، تجهیزات نوری را در محفظه ای کروی به اندازۀ یک توپ بسکتبال گذاشتند و زیر یخ، تا دوکیلومتری سطح زمین، نصب کردند.
این محفظه، نور حاصل از برخورد پرتوِ حامل نوترینو، با یخ را گرفت و در مورد کنش نوترینو، اطلاعات خام به یک سلسه کامپیوتر فرستاد.
ذرّات تقریباً بی جرم، شالودۀ پردازان جهان هستی اند، آنها از جوّ خورشید و زمین با سرعت نور می بارند و در هر ثانیه میلیاردها از آن ها از ما می گذرند.

اینها نوترینوهای کم انرژی هستند، و ۲۵۰ دانشمند از ۱۱ کشور سرگرم کار بر روی این پروژۀ هستند. محقق ارشد گروه فرانسیس هالزن استاد فیزیک در دانشگاه ویسکانسین می گوید آیس کیوب در جستجو برای یافتن نوترینوهای پرانرژی ورای منظومۀ شمسی است.
او می گوید نوترینو ها با اتم های درون پنهان یاب های محفظۀ کروی اصابت می کنند و موجب بروز پفکی نوری می شوند.
نوترینوها بخشی از الگوئی مبیّن زندگی ورا جهانی اند که از منظومۀ شمسی به سرعت می گذرند. کنش آنها بسیار متفاوت است از پرتوهای کیهانی که پیوسته بر سیّارۀ زمین می بارند و حوزه های مغناطیسی، آن ها را می یابند. ذرّاتی که هویّت پرتو های کیهانی را آشکار می سازند.
فرانسیس هالزن می گوید تصوّر او و همکارانش این است که پدیدۀ سازندۀ پرتوهای ورا کیهانی پر انرژی در جهان هستی، سازندگان نوترینوها هستند و اگر انسان به ماهیّت آنها پی برد، نشانه های فوق العاده نیرومندی در خصوص منشأ شان، عیان می گردد.
XS
SM
MD
LG