با قد ۱۶۵ سانتیمتر، و وزنی حدود ۴۵ کیلوگرم، این موجود از اجداد نخستین بشر یعنی ۳.۷ میلیون سال پیش، باید برای آن دوره خیلی غول پیکر بوده باشد.
بنا به گزارش «ای بی سی»، در یکی از کشفیاتی که روز چهارشنبه (۱۴ دسامبر) در ژورنال علمی «ای لایف» منتشر شد، این موجود از تیره انسان سایان، آشکاراً بلندترین عضو از نیاکان انسانی است که معروف ترین آنها اسکلت فسیلی «لوسی» است.
اندازه قد و وزن فسیل یافته شده خیلی بزرگتر و تا ۱.۵ میلیون سال بعد، در شجره نامه دودمان انسان دیده نشده است.
۱۳ جای پا در فسیلهای به جا مانده که سال گذشته درآفریقا، در تانزانیای شمالی کشف شد. اندازه بزرگ این جای پاها که حدود ۲۶ سانتیمتر است، این نظریه را تقویت می کند که امکان دارد جای پای عضو نر تیره انسان سایانی باشد که به «جنوبیکپی عفاری» با نام علمی Australopithecus Afarensis شناخته می شوند.
جای پاها در مکانی به نام لاتولی پیدا شده که به خاطر کشف دیگری از جای پای انسان تباران «جنوبی کپی عفاری» به نام «لوسی» در سال نوامبر ۱۹۷۴ معروف است و در سالهای ۷۰ میلادی به خاطر نشانه های اولیه ایستاده راه رفتن نیاکان اولیه انسان، خبر ساز شد.
هر چند «لوسی» که او نیز در ایتوپی کشف شد، خیلی کوتاه تر و قدش تنها ۱۰۷ سانتیمتر بود.
نویسندگان گزارش از جمله جورجیو منزی از دانشگاه ساپینزای رم ، مارکو شرن از دانشگاه پروجا در ایتالیا، و بقیه در مقاله شان نوشته اند که معلوم نیست آیا اسکلت فسیلی یافته شده نر است یا ماده. هر چند اندازه بزرگ جای پاهایش این نظریه را تقویت می کند که مرد باشد.
اکتشاف جدید در تیره «جنوبی کپی عفاری» نشان می دهد شاید جنس نر خیلی در اندازه بزرگتر از جنس ماده بود؛ این یعنی اختلافی بیشتر از آنچه در زن و مرد امروزی دیده می شود.
اندازه بزرگ موجود نر این تیره حتی می تواند این را پیشنهاد کند که «جنوبی کپی عفاری» ها زندگی اجتماعی ای مشابه گوریل ها داشتند؛ با یک جنس نر بزرگتر و غالب، و گروهی ماده و فرزندانشان.
ولی تمام تئوری ها هنوز جای بحث دارند و همه با آنها موافق نیست.