در پی جلوگیری ماموران حراست از ورود دانشجویان به دانشگاه امیرکبیر در جریان سرکوب پوشش اختیاری، گروهی از دانشجویان اعلام کردند در روزهای دوم و سوم اردیبهشت با اعتصاب از حضور در کلاسهای درس خودداری میکنند.
بر اساس گزارش کانال تلگرامی «خبرنامه امیرکبیر» در روز یکشنبه دوم اردیبهشت «پس از سرکوب پوشش» دانشجویان در روز شنبه در دانشگاه امیرکبیر و «ممانعت از ورود بیش از ۲۰۰ دانشجو» شماری از «گروههای مختلف دانشجویی» از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک) خواستند که با «اعتصاب کلاس» و «عدم حضور در کلاسها در روز دوم و سوم اردیبهشت» به سرکوب دانشجویان اعتراض کنند.
بر این اساس و بنا بر این گزارش، «از صبح امروز (یکشنبه) دانشکدههای مهندسی کامپیوتر، مهندسی انرژی، مهندسی صنایع، مهندسی نساجی و ریاضی علوم کامپیوتر در اعتصاب سراسری و عدم تشکیل کلاسها قرار گرفتند!»
همچنین در این گزارش تأکید شده که «در دانشکدههای مهندسی پزشکی، مهندسی شیمی، مهندسی دریا نیز تعداد چشمگیری از کلاسها تشکیل نشده است.»
در یک هفته گذشته و همزمان با اجرای «طرح نور» توسط فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی در ایران که از شنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۳، برای برخورد با مقاومت جامعه در مقابل حجاب اجباری آغاز شده، رسانههای دانشجویی از تشدید برخورد با دانشجویان به بهانه نداشتن «حجاب مناسب» خبر میدهند.
کانال اطلاعرسانی خبرنامه امیرکبیر در گزارش پیشین اعلام کرد که از ساعات ابتدایی شنبه یکم اردیبهشت، «برخوردهای پوششی» با دانشجویان امیرکبیر به بالاترین سطح خود در ۱۰ سال اخیر رسیده است.
بنا بر لایحه «عفاف و حجاب» قرار است «بانک اطلاعاتی دانشآموزان و دانشجویان» برای شناسایی افرادی که به حجاب اجباری تن نمیدهند، در اختیار فرماندهی انتظامی قرار گیرد.
در همین رابطه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ جدیدترین «شیوهنامه اجرایی رفتار و پوشش حرفهای» دانشجویان علوم پزشکی و دستیاران برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ منتشر شده که بر اساس آن «هرگونه پوشش کوتاه یا تنگ، مانتو جلو باز، جنس حریر، تور و یا لباسهای یقه باز که بدن را نمایان سازد، ممنوع است» و باید با استفاده از «مقنعه بلند (تا زیر شانه) و با ضخامت مناسب تمامی سر و موها» پوشیده شود، «به طوری که نواحی گردن و ناحیه یقه لباس نیز پوشانده شود.»
همچنین استفاده از روسریهای نازک و کوتاه، شال به تنهایی یا خارج شدن مو از جلوی سر و پشت مقنعه نیز ممنوع اعلام شده و تأکید شده است که «کاشت ناخن» و آرایشهایی در صورت و ناخن «که موجب جلب توجه» دیگران میشود، ممنوع است.
در روزهای گذشته گزارشهایی از سرکوب دانشجویان و اعمال فشار بر آنها برای رعایت حجاب اجباری از دانشگاههای دیگر از جمله دانشگاه الزهرا نیز منتشر شده است.
رییس کمیته انضباطی مرکزی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در نامهای بر برخورد با دانشجویانی که مقررات حجاب را رعایت نکنند تأکید کرده و خواستار جلوگیری از ورود افرادی که به گفته او «هنجارشکنی در حوزه آراستگی» دارند، شده است.