آیدا یونسی، خواهر علی یونسی، روز پنجشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۲ با انتشار متنی در شبکه ایکس از «اعتصاب غذای برادرش و امیرحسین مرادی» در زندان اوین تا سالگرد کشتهشدن مهسا امینی خبر داد.
علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف هستند که پس از بازداشت در ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ هر یک توسط دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۶ سال زندان محکوم شدند که ۱۰ سال آن اجرایی است.
آیدا یونسی نوشته است برادرش و امیرحسین مرادی از روز پنجشنبه تا روز شنبه ۲۵ شهریور و سالگرد کشتهشدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در «اعتصاب غذای تر» خواهند بود.
علی یونسی و امیرحسین مرادی ۲۳ فروردین ۱۴۰۱، در سومین سالگرد بازداشتشان، در پیامی از زندان گفته بودند که به «تحقق ایران آزاد» یقین دارند.
در پیامی که علی یونسی و امیرحسین مرادی از طریق تلفن زندان اعلام کردند، با یادآوری بازداشتشان در روز ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ به همراه «ضرب و شتم»، تأکید کردند که بیش از دو سال را در سلول انفرادی گذراندند و در سومین سال به بند عمومی زندان منتقل شدند.
این دو دانشجوی زندانی اعلام کردند: «مانند تمام جوانانی که در خیابانها کشته شدند، آرزویی جز آزادی ایران نداریم.»
آنها افزودند: «ما در پس رنجها و سختیهای این سالیان، به فرا رسیدن لحظههای شادی حقیقی، به طلوع صبح زیبای آزادی و به تحقق ایران آزاد یقین داریم.»
امیرحسین مرادی دانشجوی رشته فیزیک و برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری است و علی یونسی دانشجوی مهندسی کامپیوتر و برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری و طلای المپیاد جهانی نجوم است.
نهادهای حقوق بشری بینالمللی بارها نسبت به ادامه بازداشت این دو دانشجو و فشارها بر آنها برای گرفتن اعتراف اجباری واکنش نشان دادهاند.
امیرحسین مرادی و علی یونسی در ۱۶ آذر به مناسبت روز دانشجو در پیامی از زندان گفته بودند که ایمان دارند «لحظه دیدار نزدیک است.»
اعتصب غذای پنج زندانی سیاسی
پنج زندانی سیاسی هم روز پنجشنبه در نامهای اعلام کردند در «اعتراض به تداوم سیاستهای سرکوبگرانه، ضدملی و ضد زن» جمهوری اسلامی و در «همبستگی با خواست و اراده زنان و مردان و نسل جوان» در سالگرد کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی، روز شنبه ۲۵ شهریور اعتصاب غذا میکنند.
این نامه با امضای مصطفی تاجزاده، حسین رزاق، سعید مدنی، مهدی محمودیان، و محمد نجفی روز پنجشنبه ۲۳ شهریور در صفحه اینستاگرام حسین رزاق منتشر شده است.
امضاکنندگان نامه «خیزش شکوهمند زن، زندگی، آزادی» را «فصلی نو در مبارزات مردم برای نیل به دموکراسی، توسعه و تحقق تعیین حق سرنوشت ملت» توصیف کرده و از «جنبش مقدس مهسا» به عنوان «شوکی بزرگ برای ارکان نظام سراسر بحران و همه حافظان وضع موجود» نام بردهاند.