یک بررسی جدید می گوید انواع مختلف مشروبات الکلی از جمله ودکا و ویسکی، شراب های قرمز و سفید و آبجو، ممکن است احساسات مختلفی را در نوشندگان برانگیزد. مثلاً ، الکلهای قوی، در اغلب موارد موجب بروز خشونت های شدید می شوند و شراب قرمز موجب آرامش می شود.
این پژوهش در نشریه فوربس منتشر شده است.
علت این امر کاملاً معلوم نیست. اما احتمالاً هم دلایل جسمی و هم روحی دارد و گرچه ممکن است این تحقیق به نظر شبیه به یک معمای مضحک باشد، اما در واقع اطلاعات بسیاری در این زمینه بدست می دهد که اصولاً مردم چرا مشروب های الکلی می نوشند و چرا بعضی از آنها به الکل معتاد می شوند.
محققان در یک پژوهش گسترده بین المللی در مورد الکل به نام «تحقیق بین المللی در مورد الکل و مواد مخدر» سراغ ۳۰ هزار نفر رفتند که سن بین ۱۸ تا ۳۴ سال داشتند و از ۲۱ کشور مختلف بودند.
در این پژوهش احساساتی که هر گونه الکل در نوشندگان به وجود می آورد، به دو دسته مثبت و منفی تقسیم شده بود. دسته مثبت کسانی بودند که بعد از نوشیدن نوشیدنی الکلی شان، احساس انرژی بخش، آرامش بخش، سکسی و اعتماد به نفس داشتند. در مقابل دسته منفی بعد از نوشیدن، می گفتند احساس خستگی، خشونت، بیماری ، بیتابی و غمگینی دارند.
۵۳ درصد شرکت کنندگان گفتند که شراب قرمز آرام یا خسته شان می کند و آبجو مقام دوم را از نظر آرامش بخشی داشت.
در مقابل کسانی که از الکل های سنگین مثل ودکا و ویسکی استفاده می کردند، می گفتند احساسات منفی شان بیشتر می شود.
یک سوالی که بعد از این تحقیق مطرح شد، این بود که چرا افراد از مصرف مقدار متفاوت الکل، احساس متفاوتی دارند. نویسنده این تحقیق که مارک بیلیز نام دارد، می گوید میزان الکلی که وارد خون می شود می تواند عامل محرک احساس باشد. افزایش سریع الکل، می تواند توانایی مغز را برای تغییر احساسات تغییر دهد. هرچند نمی دانیم دلیل چیست اما ترکیبات نوشیدنی که می نوشیم و اینکه چقدر طبیعی یا صنعتی باشد، بر روز مغز تاثیر دارد.