مایک دانلیوی، فرماندار آلاسکا در پنلی در روز دوم همایش «سیپک» در واشنگتن مدعی شد که جو بایدن در چهار سال گذشته توسط «حامیان افراطی محیطزیست» احاطه شده بود و محدودیتهایی که علیه آلاسکا گذاشت از تحریمهایی که علیه جمهوری اسلامی و ونزوئلا اعمال کرد بیشتر بود.
او گفت فرمانهای اجرایی بایدن حدود ۶۶ تا ۶۸ «تحریم» علیه آلاسکا که ایالتی سرشار از منابع و ظرفیتهای انرژی است اعمال کرد.
دانلیوی معتقد است که محدودیتهای اعمالشده از سوی دولت بایدن توانایی آلاسکا برای تولید منابع داخل خاک خودش را مختل کرد و به جایش جمهوری اسلامی و ونزوئلا را تقویت کرد که این به ضرر آلاسکاییها و مردم آمریکا تمام شد.
دونالد ترامپ از زمان انتخاب دوبارهاش به ریاست جمهوری، بارها حمایت خود را از راهاندازی یک خط لوله بزرگ گاز طبیعی در آلاسکا ابراز کرده است. این خط لوله نزدیک به ۱۳۰۰ کیلومتر گاز را از بخش شمالی آلاسکا به بندر منتقل میکند و عمدتاً به صادرات به کشورهای آسیایی متمرکز است.
آقای ترامپ پس از ورود مجدد به کاخ سفید گفت که دولتش اطمینان حاصل خواهد کرد که این پروژه «برای تأمین انرژی مقرون به صرفه» برای آلاسکا و متحدان آمریکا در سراسر جهان ساخته خواهد شد.
او این برنامه را به عنوان یک اولویت با امضای یک فرمان اجرایی به محض ورود به کاخ سفید برجسته کرد.
ایالت آلاسکا دارای منابع طبیعی فراوان و تا حد زیادی دست نخورده از جمله انرژی، مواد معدنی، چوب و غذاهای دریایی است. دولت ترامپ معتقد است بهرهبرداری از این ثروت طبیعی، رفاه شهروندان آمریکایی را افزایش میپدهد و در عین حال به ارتقای امنیت اقتصادی و ملی کشور برای نسلهای آینده کمک میکند.
جو بایدن، رئیسجمهوری پیشین آمریکا دو هفته مانده به پایان دوران ریاستجمهوری خود، ممنوعیت حفاری جدیدی بر نفت و گاز در اکثر آبهای ساحلی قرار داد تا از مناطق فراساحلی در امتداد سواحل شرقی و غربی، شرق خلیج آمریکا و بخشهایی از دریای برینگ شمالی آلاسکا محافظت کند.
از سویی، گزارشها نشان میدهد «سیاست مماشات» دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا باعث افزایش صادرات نفت این دو کشور در چهار سال گذشته شده به طوری که این دو کشور توانسته میزان صادرات خود را به حدود ۱ میلیون بشکه در روز برسانند که مقصد عمده صادرات این نفتها کشور چین است.
دادههای سازمان غیردولتی آمریکایی «اتحاد علیه ایران هستهای» برای سال ۲۰۲۴ میلادی نشان میدهد در این سال، جمهوری اسلامی ایران ۵۸۷ میلیون بشکه نفت صادر کرد که در مقایسه با ۵۳۰ میلیون بشکه در سال میلادی قبل از آن، ۱۰.۷۵ درصد افزایش داشت.
گزارش اتحاد علیه ایران هستهای میگوید که طی چهار سال، از آغاز به کار دولت جو بایدن، حکومت ایران نزدیک به ۱.۹۸ میلیارد بشکه نفت صادر کرده است.