در حالیکه اکسیژن حیاتیترین عنصر کره زمین و هوای پاک الزامیترین نیاز زندگی بشر است آمارها نشان میدهد مردم ایران از این حق هم محرومند.
سرپرست اداره کل محیط زیست استان البرز با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون حتی یکروز هم هوای پاک نداشتهایم گفت: «شاخص آلودگی هوا در این استان در ۵۴ روز قابل قبول و در ۳۷ روز ناسالم برای گروههای حساس و دو روز هم بسیار ناسالم بوده است.»
مجید درگی گرد و غبار را عامل اصلی آلودگی هوای کشور در چند ماه گذشته عنوان کرد و افزود:«عمده این غبار از کشورهای همسایه مخصوصا عربستان، عراق و سوریه به سمت ایران میآید و درصد بسیار کمی از این گرد و غبار منشا داخلی دارد به همین دلیل و به علت وجود شرایط طبیعی دولت نمیتواند آلودگی را کنترل کند.»
شهرهای تهران و اهواز بهار امسال در چند روز در رده آلودهترین شهرهای جهان قرار گرفتند.
از سوی دیگر بنا بر مطالعه جدیدی که نتایج آن روز سهشنبه ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) منتشر شد، آلودگی دائمی هوا، به طور متوسط بیش از دو سال از عمر هر فرد میکاهد. این نرخ تقریباً برابر با کاهش طول عمر بر اثر مصرف سیگار است و حتی بیشتر از کاهش میانگین طول عمر جمعیت ناشی از تبعات بیماری ایدز یا تروریسم برآورد میشود.
به گزارش رویترز، مؤسسه سیاست انرژی دانشگاه شیکاگو آمریکا اعلام کرد که بیش از ۹۷ درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی میکنند که آلودگی هوا بیش از حد توصیه شده است.
در این بررسی شاخص کیفیت زندگی مرتبط با کیفیت هوا از طریق دادههای ماهواره و سنجش سطح «پیام ۲.۵»، آلودگی ناشی از ذرات معلق خطرناک هوا که به ریهها آسیب میرسانند، مورد ارزیابی قرار گرفتهاست.
به گفته این سازمان، اگر سطح «پیام ۲.۵» به پنج میکروگرم در یک متر مکعب، که توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه شده، برسد میانگین طول عمر افراد به طور متوسط ۲.۲ سال افزایش مییابد.
این مطالعه گوشزد میکند که آلودگی هوا به عنوان یکی از مشکلات بهداشت عمومی نادیده گرفته شده است و بودجهای که برای رسیدگی به این مشکل منظور شده، کافی نیست.