لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۴

تاکید احمدی نژاد بر اداره کشور با در آمدهای مالیاتی


محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، پیش از ظهر روز یکشنبه ۱۹ تیر ماه، در دیدار کارگزاران مالیاتی کشور در هفته فرهنگ مالیاتی، در آمدهای مالیاتی را سالم ترین و بهترین راه برای اداره کشور توصیف و خاطر نشان کرد، «مالیات گردش مالی در اقتصاد را تصحیح کرده و مانع از ورود در آمدهای ناسالم به رگهای اقتصاد می شود.»

رئیس جمهوری اسلامی ایران، هم چنین گفت، «کارهای عمرانی از جمله جاده سازی، ساختمان سازی، تاسیس بندر، فرودگاه، شبکه های آب، سد و. . . نیازمند هزینه است که جزء کارهای عمرانی محسوب می شود بنابراین در مجموع ۸۰ هزار میلیارد تومان کف خرج اقتصاد کشور است. این رقم طبیعی است که باید توسط خانوارها و خود مردم تامین شود.»

وی هم چنین خواهان آن شد، که «هر کس به هر نسبتی بهره می برد باید هزینه اش را بدهد.»

محمود احمدی نژاد، با بیان این که هیچ گونه شکی ندارد که با مالیات می شود کشور را اداره کرد بر لزوم شفاف سازی فعالیت های اقتصادی کشور تاکید کرد.

جمشید اسدی، استاد دانشگاه و اقتصاددان در پاریس، در گفت و گو با صدای آمریکا، در زمینه اظهارت محمود احمدی نژاد گفت، «آقای احمدی نژاد با گشاده دستی هايی که در خارج و داخل کشور انجام داده اند، دیگر پولی برایشان باقی نمانده است. در نتیجه از یک سو پول درخور توجهی برای دولت باقی نمانده، و از سوی دیگر افق روشنی هم پیش رو ندارند. به این جهت که با تحریم های اقتصادی که کشور ما را نصیب آن کرده اند، صنعت نفت و گاز ایران، که ستون فقرات اقتصاد ما را تشکیل می دهد فلج شده است. علی رغم این که صنعت نفت و گاز ما مورد تحریم بین المللی نیستند اما فضای اقتصادی ما آن چنان تیر و تار است که سرمایه گذاری در این زمینه صورت نمی گیرد، از این رو بزرگ ترین تصفیه خانه های ما همان هایی هستند که از قبل از انقلاب به جا مانده است.»

در حالی که در ایران شاهد هفته فرهنگ مالیاتی هستیم، خبرگزاری فارس، صبح روز یکشنبه ۱۹ تیر ماه، در گزارشی با عنوان «چرا هنوز برخی فکر می کنند مالیات پول زور است؟» اعلام کرد، «رهايي از اقتصاد تك محصولي و اتكاء به ماليات به جاي نفت آرماني است كه سالهاست براي آن برنامه‌ريزي مي‌شود، اما اين آرمان تا كنون راه تحقق نپيموده است، شايد نه از اين جهت كه اقتصاد ايران ظرفيت دستيابي به اين هدف را ندارد، بلكه از آن رو كه اغلب ما ايراني‌ها از ماليات دادن گريزانيم.»

جمشید اسدی، در پاسخ به پرسش صدای آمریکا، تغییر این نوع نگاه را تنها در شرایطی که ایران دارای اقتصادی آزاد و «بازار بیناد» باشد، دانست. وی به صدای آمريکا گفت، «در شرایطی که بزرگ ترین امتیازات اقتصادی کشور بدون رقابت به سپاه پاسداران داده می شود، آن وقت به سراغ کار آفرین در اقتصاد محصور، اقتصاد غیر آزاد رفتن، و گفتن این که باید مالیات بدهی، این ریا است، این ظلم است. البته در شرایطی که اقتصاد آزاد است دولت می تواند مالیات اخذ کند و بگوید، مصرف خودتان را بر مبنای هزینه درست کنید.»

به گزارش خبرگزاری فارس (یکشنبه ۱۹ تیر ماه) «دولتهاي بسياري آمده‌اند و رفته‌اند و هر يك وعده داده‌اند كه با بهبود وضعيت دريافت ماليات‌ها، بودجه جاري كشور از درآمدهاي نفتي بي‌نياز خواهد شد، اما اين وعده نيز در بهترين حالت بيش از ۴۰ تا ۵۰ درصد مجال تحقق نيافته است.»

XS
SM
MD
LG