اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان با یک جنگ سالار بدنام افغان، رئیس گروه حزب اسلامی، پیمان صلح امضا کرد و وعده داد برای حذف نام گروه او از فهرست سازمانهای تروریستی، با آمریکا و سازمان ملل متحد رایزنی کند. این مراسم به طور زنده از تلویزیون پخش شد.
گلبدین حکمتیار پیشتر پیمان صلح را امضا کرده بود و آن را از طریق یک لینک ویدیویی به کاخ ریاست جمهوری افغانستان فرستاد.
این اولین پیمان صلحی است که دولت افغانستان از زمان آغاز جنگ با طالبان در سال ۲۰۰۱ امضا می کند.
به گزارش بخش دری صدای آمریکا، آقای غنی از گروههای مسلح دیگر که در برابر نیروهای امنیتی میجنگند، خواست که راه شان را انتخاب کنند: یا در کنار ملت افغانستان باشند و برای آبادانی افغانستان تلاش کنند؛ یا این که بار دیگر آلت دست کشورهای خارجی قرار گیرند و به جنگ ادامه دهند.
جامعه بین المللی از امضای این پیمان صلح استقبال کرده است و آن را مدلی احتمالی می داند که می توان بر اساس آن با طالبان نیز به صلح رسید. طالبان ۱۵ سال است که برای سرنگونی دولت افغانستان تلاش جنگ می کند و در این مسیر هزاران نفر را کشته است.
انتظار می رود با برداشته شدن تحریم های بین المللی، حکمتیار پس از ۲۰ سال تبعید به افغانستان بازگردد. احتمال می رود که گلبدین حکمتیار اکنون در پاکستان باشد.
پیمان صلح ۲۵ ماده ای می گوید حکمتیار و طرفدارانش به خاطر اقدامات گذشته تحت پیگرد قضایی قرار نمی گیرند. این پیمان صلح به آنها حق کامل فعالیت سیاسی می دهد.
امین کریم، رئیس هیات اعزامی حکمتیار به آسوشیتدپرس گفته است که انتظار دارد تحریم ها طی چند هفته برداشته شود. به گزارش رویترز، یک مقام آمریکایی نیز گفته است آمریکا ممکن است لغو تحریم ها علیه حکمتیار را در نظر بگیرد.
سازمان دیده بان حقوق بشر در نیویورک هفته گذشته حکمتیار را یکی از بدنامترین متهمان جنایات جنگی خواند و گفت بازگشت او به افغانستان می تواند «فرهنگ مصونیت» از پیگرد قضایی را در این کشور توسعه دهد که بسیاری از قربانیان افغان خشونت های جنگ سالاران را از عدالت محروم کرده است.