لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۹

پوران ناظمی: حکومت با قطع «شاهرگ اقتصادی کنشگران» فشارها را افزایش داده است


پوران ناظمی، فعال مدنی
پوران ناظمی، فعال مدنی

یک فعال حقوق بشر در ایران درباره فشارهای فزاینده جمهوری اسلامی بر زندانیان و فعالان سیاسی و مدنی به صدای آمریکا گفت که حکومت به هیچ وجه قصد اصلاح و عقب‌نشینی ندارد.

پوران ناظمی، فعال حقوق بشر در ایران، به صدای آمریکا گفت، فشارهای امنیتی که این روزها توسط جمهوری اسلامی بر فعالان وارد می‌شود «بیش از همه این سال‌ها بوده» و «فرقی هم نمی‌کند فعال محیط زیست باشی، فعال مدنی باشی، یا فعال سیاسی.»

ناظمی با بیان این که مقامات جمهوری اسلامی «هیچ اعتراض و نقدی را بر نمی‌تابند»، تأکید کرد: «این حکومت به هیچ وجه قصد اصلاح و عقب‌نشینی ندارد.»

به گفته این فعال حقوق بشر، یکی از کارهای حکومت این است که «شاهرگ‌های اقتصادی همه این فعالان را قطع می‌کند.»

پوران ناظمی با تأکید بر این که «حتی یک دقیقه» زندان رفتن برای معترضان و منتقدان «ظلم فاحش است»، افزود: «متأسفانه مجامع بین‌المللی نسبت به این مسئله بی‌تفاوتند. تنها حکومتی که بزرگترین ناقض حقوق بشر در دنیا است، بزرگترین و مهمترین کرسی حقوق بشر دنیا را اشغال کرده، این نشان می‌دهد دنیا نسبت به مسائلی که در ایران می‌گذرد و نسبت به زجری که ما می‌کشیم و مردم ایران می‌کشند، بی‌تفاوت است و باید فعالان سیاسی ما برای این مسئله فکری بکنند.»

ناظمی همچنین با اشاره به صدور حکم زندان برای حوری خان‌پور و اسدالله فخیمی، آنها را«مسلمانان واقعی» نامید و با متهم کردن جمهوری اسلامی به «استفاده ابزاری از دین»، گفت: «در این شرایطی که در کشور فقر و فساد و بیچارگی بیداد می‌کند، تعدادی از کسانی که سعی می‌کنند این دردها را کم کنند و به زندانیان کمک کنند، دستگیر می‌کنند و اتهامات بی‌اساس به آنها وارد می‌کنند.»

این فعال حقوق بشر که پیش از این بارها زندانی شده و در حال حاضر نیز به قید وثیقه آزاد است، اضافه کرد: «سازمان حمایت از خانواده‌های زندانیان بودجه می‌گیرد، اما هیچ کاری برای آنها انجام نمی‌دهد و وقتی فعالان تلاش می‌کنند وظیفه‌ حکومت را به دوش بکشند، متهم می‌شوند به این که "به معدومین" کمک کرده‌اید.»

او گفت: «آیا این "معدومین" خانواده‌هایشان همان کسانی نیستند که گفتید کشته‌سازی شده؟ گفتید که ما نکشتیم و کسانی در لباس پلیس آنها را کشته‌اند؟ پس چرا از آنها حمایت نمی‌کنید؟»


پوران ناظمی همچنین از همگان خواست تا در مقابل اتهاماتی که نهادهای اطلاعاتی و قضایی جمهوری اسلامی به این فعالان می‌زنند، سکوت نکنند.

فشار اقتصادی بر فعالان سیاسی و مدنی که پوران ناظمی در این گفت‌وگو به آن اشاره کرده، پیش از این نیز سابقه داشته است. چنان که فاطمه سپهری بارها در پیام‌هایی اعلام کرده که حقوق و بیمه او را قطع کرده‌اند و مسئول این اقدام را شخص علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی معرفی کرده است.

همچنین محمدحسین سپهری که معلم مخالف جمهوری اسلامی است، پس از سال‌ها معلمی، از آموزش و پرورش اخراج شده است.

یکی دیگر از نمونه‌های فشار اقتصادی بر فعالان مدنی، رأی بازخرید هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در اداره کل آموزش و پرورش استان تهران برای جعفر ابراهیمی، فعال صنفی، پس از ۲۳ سال سابقه کار است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG