لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۲

روایت تازه یک فرمانده سپاه از حمله‌ موشکی به اسرائیل


فرمانده نیروی هوافضای سپاه در کنار موشک بالستیک قدر
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در کنار موشک بالستیک قدر

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، در مصاحبه‌ای تلویزیونی به شرح جزئیاتی از تنش نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل، در ماه‌های گذشته، پرداخت که هم تناقض آمیز بود و هم به برخی از چالش‌ها و کاستی‌های موجود در حوزه‌های نظامی و اقتصادی جمهوری اسلامی اشاره داشت.

به گزارش رسانه‌های حکومتی، امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، درباره جزییات حمله‌های موشکی سپاه به اسرائیل گفت که «احتمال می‌دادیم که این برخوردها به صورت پینگ‌پنگی باشد و رفت و برگشت داشته باشد.»

او افزود: «ما خودمان را برای یک درگیری آماده نکرده بودیم، اما طبیعی بود که اگر دشمن اقدامی می‌کرد، ما نیز عکس‌العمل نشان می‌دادیم.»

حاجی‌زاده یکی از فرماندهان سپاه است که در جریان سرنگون‌سازی هواپیمایی اوکراینی که منجر به کشته شدن ده‌ها ایرانی شد مسئولیت مستقیم عملیات را برعهده داشت.

خانواده‌های قربانیان شخص خامنه‌ای و مقامات ارشد جمهوری اسلامی از جمله حاجی‌زاده را عامل این جنایت دانستند.

پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین بامداد ۱۸ دی ۱۳۹۸، کمتر از سه دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه بین‌المللی تهران هدف دو موشک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی پس از سه روز انکار، سرانجام شلیک موشک به هواپیما را پذیرفتند، اما آن را به «خطای انسانی» نسبت دادند. حاجی‌زاده در جریان آن جنایت نه تنها پاسخگو نبود بلکه چند سال بعد علی خامنه‌ای به او «نشان فتح» که نشانی نظامی در جمهوری اسلامی است هم داد.

حاجی‌زاده در بخش دیگری از سخنان تناقض آمیز تازه خود گفت که «ما در مرحله اول به دلیل عبور از سپر دفاعی دشمن مجبور به استفاده از موشک‌های قدیمی‌تر بودیم» اما دلیل اصلی آن را تمیز کردن انبار اسلحه از موشک‌های بیست، سی سال گذشته دانست.

او ادعا کرد: «ما یک سبد متنوع از محصولات داریم که برخی از آن‌ها متعلق به ۲۵ تا ۳۰ سال پیش هستند و نمی‌توانیم آن‌ها را نگهداری کنیم پس در این عملیات استفاده کردیم.»

حاجی‌زاده در ادامه مجددا تاکید کرد که «در مرحله اول، درصد بیشتری از موشک‌ها قدیمی بودند، اما در مرحله دوم این نسبت کاهش یافت.»

لازم به یادآوری است که یکی از نکات جدی کارشناسان نظامی، در توان نظامی جمهوری اسلامی، استفاده از موشک‌های بالستیک از رده خارج در حمله دهم مهر ۱۴۰۳، به مواضع اسرائیل بوده است.

این فرمانده سپاه پاسداران در ادامه این سخنان تناقض آمیز گفت: «ما باید آماده جنگ باشیم که جنگ نشود» و به دنبال آن افزود «نگرانی درباره جنگ بی‌مورد است و مشکلات اصلی کشور در حوزه اقتصاد است که نیاز به توجه ویژه دارد.»

حاجی‌زاده در بخش دیگری با اعتراف به این که «ما تجربه کافی در یک جنگ و در این زمینه نداشتیم» ادعا کرد که «در این مدت، خود را به طور کامل متحول کردیم.»

این مقام نظامی جمهوری اسلامی بار دیگر وعده داد که «وعده صادق ۳ به زودی محقق خواهد شد.»

او همچنین افزود «ما از تجربه عملیات‌های گذشته استفاده کردیم و اقداماتی در حوزه تکنیک و فنی انجام دادیم. همچنین تغییراتی در تاکتیک‌های خود اعمال کردیم. برای مثال، در وعده صادق، فاصله بین اولین و آخرین موشک زیاد بود که به دشمن فرصت دفاع می‌داد. ما این فاصله را کاهش دادیم و توانستیم موشک‌ها را از مناطق مختلف کشور همزمان شلیک کنیم.»

در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی ایران موشک‌های متعددی را به عنوان موشک «نقطه زن» یا موشک‌هایی با برد بالای دو هزار کیلومتر معرفی کرده بود. بسیاری از ادعاهای جمهوری اسلامی در مورد توان موشکی‌اش از سوی تحلیلگران نظامی مورد تردید قرار دارد مخصوصا جایی که ادعای دقت این موشک‌ها مطرح می‌شود.

در سال‌های اخیر ابعاد برنامه موشکی ایران با واکنش‌های متعددی از سوی جامعه بین‌المللی مواجه شده است. کشورهای غربی و همسایگان ایران این برنامه را تهدیدی برای ثبات منطقه می‌دانند و ایران آن را دفاعی می‌خواند.

جمهوری اسلامی در نیمه‌شب ۲۵ فروردین با استفاده از دست‌کم ۳۲۰ پرتابه شامل پهپادهای انتحاری و موشک‌های کروز و بالستیک و همچنین در ١۰ مهر با استفاده از دست‌کم ۱۸۰ موشک بالستیک به طور مستقیم به اسرائیل حمله کرد.

اسرائیل بامداد ۵ آبان در عملیاتی «دقیق و هدفمند» با شرکت دست‌کم ۱۰۰ فروند هواپیمای جنگی، بیش از ۲۰ موضع نظامی عمدتا مرتبط با پدافند هوایی جمهوری اسلامی را در چهار استان تهران، سمنان، ایلام، و خوزستان هدف حمله قرار داد.

این حملات تلافی‌جویانه اسرائیل پس از حمله موشکی ۱۰ مهر جمهوری اسلامی انجام شد که طی آن بیش از ۱٨۰ فروند موشک بالستیک به اسرائیل شلیک شد.

اسرائیل در حالی حمله به مواضع نظامی جمهوری اسلامی را برگزید که گمانه‌زنی‌های فراوانی درباره احتمال حمله به تاسیسات هسته‌ای، زیرساخت‌های انرژی، و حتی مقام‌های سیاسی و نظامی از جمله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در رسانه‌های خبری مطرح شده بود.


XS
SM
MD
LG