با نزدیک شدن به فصل پاییز و کاهش محسوس دما در ایران، مصرف برق رو به کاهش خواهد گذاشت تا مشکل ناترازی برق رفع شود، اتفاقی که به گفته مدیرعامل شرکت توانیر موجب عادی شدن ساعات کار ادارات از نیمه شهریور ماه میشود.
مصطفی رجبی مشهدی گفته مقرر شده بود همه ادارات ۳۰ درصد در ساعات اداری و ۶۰ درصد پس از پایان ساعت کار مصرف برقشان را کاهش دهند.
به منظور مدیریت مصرف برق براساس مصوبه هیات وزیران مبنی بر تغییر ساعت کاری ادارات از ۱۵ خرداد اجرا شده بود. با این حال تغییر ساعت کاری ادارات نیز نتوانسته بود تاثیر بسزایی در کاهش خاموشیها داشته باشد و از سه ماه پیش برق صنایع سهمیهبندی شده که در مرداد ماه بخش خانگی نیز به جدول خاموشیها اضافه شد.
قطع برق صنایع تبعات جبرانناپذیری بر اقتصاد دارد و به باور کارشناسان اقتصاد ایران در آینده تاوان این قطعیهای مکرر را خواهد داد. هاشم اورعی، استاد برق دانشگاه شریف، هفتم شهریور ماه در گفتوگو با وبسایت «انتخاب» گفته بود که «سال گذشته، ۸ میلیارد دلار زیان ناشی از کمبود برق و تولید بود؛ امسال احتمالاً ۱۲ میلیارد دلار زیان خواهیم داشت و قطعی برق به زمستانها هم میکشد.»
جعفر قادری، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز چهارم شهریور گفته بود «قطعی برق باعث شده تا اغلب واحدهای سودده با زیانهای هنگفتی مواجه شوند» و حتی برخی از آنها در شرایط سخت و بحرانی قرار گرفتهاند.
مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز بیستم مرداد ماه به خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه گفته بود که «خسارت قطعی برق به صنایع ۵ میلیارد دلار است.»
قطعی برق و خسارت تا ۱۲ میلیارد دلاری در حالی به اقتصاد ایران و صنایع تحمیل شده است که براساس ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسبوکار، صنایع نباید در اولویت قطع خدمات قرار بگیرند و دولت در صورت قطع، موظف به جبران خسارات آنهاست.