لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۶

دکتر عباس میلانی، پژوهش گری سرشناس در تاریخ سیاسی معاصر ایران


دکتر عباس میلانی، پژوهش گری سرشناس در تاریخ سیاسی معاصر ایران
دکتر عباس میلانی، پژوهش گری سرشناس در تاریخ سیاسی معاصر ایران

دکتر عباس میلانی استاد میهمان و مدیر بخش مطالعات ایران شناسی در دانشگاه استانفورد در ایالت کالیفرنیاست. عباس میلانی همچنین یک پژوهش گر سرشناس در تاریخ سیاسی معاصر ایران است. وی که در سنین نوجوانی از سوی خانواده برای ادامه تحصیلات به کالیفرنیا آمد، در رشته اقتصاد و علوم سیاسی تحصیل کرده و دکترای خود را نیز در رشته علوم سیاسی اخذ کرده است.

دکتر میلانی چند سال پیش از انقلاب به ایران باز گشت تا به عنوان دستیار استاد علوم سیاسی در دانشگاه تهران به کار تدریس بپردازد. اما وی که به تدریس ریشه های فلسفه مارکسیسم پرداخته بود؛ برای مدت یک سال به عنوان زندانی سیاسی در مخالفت با دولت به زندان رفت.

دکتر عباس میلانی پس از آن به تدریس خود تا سال ١٩٧٩ میلادی در دانشگاه تهران ادامه داد؛ اما پس از آن که دیگر به وی اجازه داده نشد بکار نشر یا تدریس بپردازد در سال ١٩٨٦ میلادی به همراه همسر و تنها فرزندش به کالیفرنیا باز گشت.

دکتر عباس میلانی پس از بازگشت دوباره اش به آمریکا بلافاصله صاحب یک کرسی استادی شد و به عنوان استاد علوم سیاسی و تاریخ و همچنین در مقام رئیس بخش در دانشگاه نتردام * ایالت کالیفرنیا مشغول بکار شد.

مجله استانفورد، در شماره ماه ژوئیه/ماه اوت سال ٢٠١٠ میلادی خود در باره پروفسور عباس میلانی چنین نوشته شده است:

عباس میلانی ۲۵ سال است که برای تغییرات دموکراتیک در زادگاهش تلاش می کند، معلوم نیست چه چیزی به این ایرانی امیدوار - کسی که در زمان شاه زندانی بود و سپس با انقلابیون افراطی به تبعید کشانده شد - این احساس را می دهد که چنین تغییری اکنون امکان پذیر است.

امکاناتی که دکتر میلانی در تماس با فعالان داخل ایران دارد، وی را نزد دانشجویان و تحلیل گران مسائل سیاسی بسیار محبوب کرده است.

پروفسور عباس میلانی در حال حاضر مدیر بخش مطالعات ایران در دانشگاه استانفورد است. پیش از آن وی معاون پروژه دموکراسی ایران در انستیتوی هوور بود. تعداد انتشارات، مقاله ها و کتابهای پروفسور میلانی بسیار زیاد است.

وی کتاب های بسیاری را از فارسی به انگلیسی برگردانده است، این انتشارات شامل داستان های کوتاه یا مقاله های تحقیقی عباس میلانی است از جمله:

خاتمی و جائی که در تاریخ دارد، سعیدی سیرجانی و تصویری از وی، هنرمندان ایرانی و انقلاب.

علاوه بر آن، پروفسور عباس میلانی به نقد کتاب های بیشماری نیز پرداخته است از جمله خسرو خوبان از رضا دانشور.

وی که بارها به سخنرانی های مختلف به ویژه در باره دموکراسی دعوت شده است، در باره شکست انتقال پادشاهی در خاور میانه سخن گفته و رویاروئی با تهدیدهای ایران، اسلام و علوم را مورد پژوهش قرار داده است.

ایران و برخاستن اسلام رادیکال، سلاح های اتمی در قرن جدید، سیاست های خارجی و امنیتی ایران، دیدگاه های دموکراسی در ایران و نقش آمریکا در آن، سیاست خارجی آمریکا و گزینه هایش در باره ایران، آینده دموکراسی در ایران و صدها و صدها دیگر از جمله کارهای تحقیقاتی و انتشاراتی اوست.

Notre Dame de Namur University*

برای تهیه این زندگی نامه از منابع گوناگون از جمله منابعی که در زیر آورده می شود، استفاده شده است:

۱Wikipedia

۲Stanford University/FSI

۳Hoover Institution

XS
SM
MD
LG