آذین موحد، استاد «تعلیق شده» دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران و دارنده فوقدکترای موسیقی دانشگاه هاروارد، از «قطع حقوق» خود بدون ارائه حکم قانونی، خبر داده است. موحد از جمله اساتیدی بود که سال گذشته با اعتراضات دانشجویی همراهی کرد.
آذین موحد با اعلام اینکه دولت جمهوری اسلامی حقوق استادی که «۳۰ سال ثقل موسیقی در هنرهای زیبا بوده» را بلوکه کرده، به وبسایت «خبرآنلاین» گفته است: «من یک استاد معمولی در هنرهای زیبا نبودم، من خدمتگزار هنرهای زیبا بودم و ۳۰ سال با تلاشهای خارج از عرف استادی، برای گروه موسیقی در هنرهای زیبا زحمت کشیدهام.»
او در ارتباط با اینکه چه زمانی گفتند تعلیق شده، اظهار داشته است: ماجرای تعلیق را بهتازگی اعلام کردند، اما از آذر ۱۴۰۱ به این دلیل که «در حوادث سال گذشته دانشگاه، از دانشجویان حمایت کردم» قطع حقوق شدم.
آذین موحد، مدرس موسیقی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، از تدریس در دانشگاه تعلیق شده است، البته خودش میگوید این تعلیق «چراغ خاموش» بوده چراکه از آذر سال گذشته (۱۴۰۱) به او حقوق نمیدادند و تنها از خرداد امسال است که ماجرای تعلیق شدن را مطرح کردهاند.
او از سال ۷۲ عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. همچنین استاد مدعو دانشگاه «پرتلند» و دانشگاه «آیونین» یونان بوده و در برخی از شهرهای جهان با ساز تخصصی خود «فلوت» کنسرت اجرا کرده است.
این مدرس موسیقی دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران در ادامه افزوده است: در حوادث سال گذشته، محیط دانشگاه تهران «اصلاً شبیه محیطی برای یادگیری نبود» و اعلام کردم «تا زمانیکه امنیت دانشجویان در دانشگاه برقرارنشود، من نمیتوانم در کلاسها درس بدهم.»
آذین موحد تاکید کرده است: اگر مدیریت درست در دانشگاه بود، اجازه نمیدادند یک عده بریزند در دانشگاه تهران و یکدیگر را کتک بزنند، اعتراض من هم بههمین مساله بود که چهطور ریاست و حراست دانشگاه تهران قادر به جلوگیری از این حملات نبود.
آذین موحد دکترای خود را در رشته موسیقی و با تخصص «نوازندگی و هنرهای اجرایی» از دانشگاه «ایلینوی» آمریکا گرفته، پس از آن، تحقیقات فوق دکترای خود را در «علوم نوازندگی» در دانشگاه «هاروارد» انجام داده و پس از مدتی تدریس در دانشگاه ایلینوی و دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، به ایران بازگشته است.
در طول اعتراضات سراسری سال گذشته که در پی مرگ در بازداشت مهسا امینی اوج گرفت، بسیاری از دانشجویان و برخی از اساتید دانشگاهها نیز به معترضان پیوستند و در اعتراض به سرکوب در خیابانها، سر کلاسها حضور نیافتند.