لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۸

حمایت جمعی شاهراه نجات در بحران بیماری ها است


بحران همیشه بحران است چه سلامت فرد را تهدید کند چه سلامت جامعه و در هر حال به منظور کاستن از وخامت آن باید شیوه ای برای مقابله جست. تاریخ نمونه های بسیار از انسجام و تشکل های جمعی در هنگام بروز بحران های اجتماعی و بهداشتی دارد. معجزه حمایت جمعی در برقراری ارتباط و ایجاد حس مشترک عاطفی است، احساس اینکه در مقابل بلایی که بر سرمان آمده تنها نیستیم موجب تقویت ظرفیت و ذخیره روانی ما می شود و نهایتأ کمک میکند تا به گونه ای نسبی بر مشکلی که غیر قابل حل به نظر می رسید فائق بیاییم.
شیوه های نوین ارتباطی و فضاهای مجازی اینترنتی چهره جهان را به سرعت تغییرداده و بدین دلیل الگو و قانونمندی حاکم بربحران ها و غلبه بر آنها نیز از این دگرگونی تأثیر می پذیرند. این روزها به اکثریت قریب به اتفاق بیماران صعب العلاج به عنوان یک قدم درمانی توصیه می شود تا عضو یکی از گروه های حمایتی شوند و این گروه ها غالبأ وب سایت های خود را دارند و در آن سایت ها لینک وبلاگ های شخصی اعضا نیز به شراکت گذاشته میشود و بدین طریق آنها میتوانند در جریان تجارب شخصی یکدیگر و نحوه پذیرش شرایط جدیدی که به واسطه بیماری بر آنان تحمیل میشود قرار گیرند و همچنین درباره پیشرفت های درمانی جدید و امکان کمک های مالی ویژه قرار گیرند.
جالب اینجاست که بدانیم ایده اولیه راه اندازی این سایت ها اولین بار با انگیزه ای بسیار متفاوت با اهداف امروزی آن پا به عرصه نهاد. حدود ۱۲ سال قبل زمانی که سونا مرینگ به کمک یکی از دوستانش که نوزاد نارسی را در یک زایمان پیش از موعد به دنیا آورده بود شتافته بود احساس کرد آنچه بیش از همه توان وانرژی وی را تحلیل می برد پاسخگویی به تک تک تلفن هایی است که نگران حال مادر وکودک نورسیده هستند و امکان عملی مراقبت را از آنان را از او سلب می کند. سونا تصمیم گرفت تا با راه اندازی یک وبلاگ و سایت اینترنتی و به روز رسانی مرتب آن همه کسانی را که جویای حال مادر و فرزندش هستند در جریان آن قرار دهد و نام این وب سایت را که امروزه بیش از ۱۴۵ هزار همزاد اینترنتی دارد پل های ارتباطی مراقبت گذاشت. از آن تاریخ به بعد مرتبأ به تعداد صفحات وبی که به موضوعاتی نظیر آن اختصاص دارد افزوده می شود تا جاییکه تنها در سال گذشته بیش از ۳۰ ملیون نفر کاربر اینترنتی از وب سایتهایی که گروه های حمایتی بیماران را پوشش می دهد بازدید کردند.
به گفته دکتر چارلز ری سون استادیار روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی اِموری و مشاور تخصصی سی ان ان در بهداشت روان " ما هنوز نمی توانیم درباره تأثیرقطعی عضویت در این گروه ها بر افزایش طول عمر قضاوت کنیم اما قدر مسلم آن است که بر بهبود کیفیت زندگی تأثیر به سزایی دارد".
وقتی بیماران توسط کسانی که آنان را دوست دارند و به سرنوشتشان اهمیت می دهند یکپارچه احاطه می شوند شرایط بسیار بهتری از محاصره در نومیدی و بی پناهی دارند و حداقل خود آنها را به ادامه درمان تشویق می کند و تا حد زیادی از بروز اضطراب و افسردگی در اطرافیان نزدیک آنها پیشگیری می کند. وضعیت روانی اطرافیان بیمار و فضایی سرشار از امید و اطمینان به آینده بر شرایط و کیفیت مراقبت خارج از بیمارستانی وی تأثیر بالقوه به سزایی دارد و احتمالأ از این طریق است که کمک شایانی به بهبودی نسبی او می کند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG