جورج بوش، رئيس جمهوری آمريکا، امروز (پنجشنبه) در رم با رهبران ايتاليا ملاقات می کند و در باره آنچه که انتظار می رود بر برنامه اتمی ايران و نقش نظامی ايتاليا در افغانستان متمرکز باشد، به بحث می پردازد.
آقای بوش پيش از ديدار با همتای ايتاليائی خود، جورجيو ناپوليتانو، و نخست وزير ايتاليا، سيلويو برلوسکونی، به گفت و گو نشست.
استيفن هادلی، مشاور امنيت ملی ايالات متحده، می گويد پرزيدنت بوش در گفت و گو با ناپوليتانو تقويت مناسبات ايتاليا و آمريکا را ياد آور شد ، همچنين از ايتاليا برای کمک در افغانستان، عراق، لبنان و چاد سپاسگزاری کرد.
هادلی می گويد آقای بوش در سخنانی که قرار است روز جمعه در پارلمان ايتاليا ايراد کند، ياد آور خواهد شد که مشارکت بين ايالات متحده و اروپا پس از جنگ جهانی دوم به گسترش احترام و توانگری متقابل کمک کرد. او گفت رييس جمهوری بر اهميت ادامه چنين کوشش هايی ، در حالی که جهان سعی دارد با چالش هايی مانند صلح خاورميانه و روياروئی اتمی با ايران مقابله کند، تاکيد گذاشت. هادلی تاکيد کرد برای تمام کشورها اين امکان وجود دارد که کار بيشتری در مساله ايران انجام دهند.
پيشتر، رئيس جمهوری آمريکا در جمع صاحبان شرکت ها وصنايع ايتاليا بر ارزش برنامه های مبادلات بين المللی تاکيد گذاشت و گفت اين برنامه ها به خارجيان کمک خواهد کرد واقعيت های مربوط به آمريکا را بياموزند.
ديروز هنگام ورود پرزيدنت بوش به رم، حدود يک هزار نفر از فعالان مخالف جنگ و تظاهر کنندگان ديگر، دست به اعتراض زدند . قرار بود اعتراضات بيشتری امروز صورت گيرد.
پرزيدنت بوش فردا با پاپ بنديکت ملاقات خواهد کرد. گفت و گو در باره روياروئی اتمی با ايران، در کانون سفر اروپائی يک هفته ای رئيس جمهوری آمريکا قرار داشته است.
ايتاليا می خواهد به عضويت گروه مذاکره کنندگان با تهران، شامل پنج عضو دائمی شورای امنيت بعلاوه آلمان، درآيد.
آقای بوش ديروز در گفت و گو با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اظهار داشت او خواهان يک راه حل ديپلماتيک برای اين روياروئی است، اما حاضر نشد اقدامات ديگر، از جمله استفاده از نيروی نظامی را رد کند.
مرکل گفت فشار ديپلماتيک نتايجی ببار آورده است، با اين حال ياد آور شد که اگر ايران غنی سازی اورانيوم را متوقف نکند، لازم خواهد شد تحريم های جديدی وضع شود.