لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۰

لایحه رتبه‌بندی معلمان در پی اعتراضات گسترده فرهنگیان ایران تصویب شد


اعتراض معلمان در ایران ۲۲ آذر ۱۴۰۰
اعتراض معلمان در ایران ۲۲ آذر ۱۴۰۰

لایحه رتبه‌بندی معلمان سرانجام پس از ۱۰ سال فراز و نشیب و در پی اعتراضات و اعتصابات سراسری معلمان ایران، به تصویب رسید و بر اساس آن میزان افزایش حقوق و مزایای معلمان مشخص شد.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه ۲۴ آذر لایحه رتبه‌بندی حقوق معلمان را با حذف ماده هفت آن، تصویب کردند.

بر اساس این ماده حذف‌شده، تخصیص رتبه‌های پنجگانه قرار بود به نحوی باشد که با اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان و احراز شرایط براساس ماده ۴ این قانون، همواره در هر استان حداقل سی درصد از معلمان مشمول در آموزشیار معلم، حداقل سی درصد در رتبه مربی معلم، حداکثر بیست درصد در رتبه استادیار معلم، حداکثر ده درصد در رتبه دانشیار معلم و حداکثر ده درصد در رتبه استاد معلم قرار گیرند.

بنا بر مصوبه امروز مجلس شورای اسلامی، بر اساس ماده شش لایحه رتبه‌بندی معلمان، برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ۱۰ درصد، مربی معلم ۱۵ درصد علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم ۱۲ درصد علاوه بر افزایش رتبه‌های قبلی، و استاد معلم پنج درصد علاوه بر افزایش رتبه‌های قبلی به مجموع حقوق مزایا و فوق‌العاده‌های مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان افزوده می‌شود.

بنا بر این مصوبه اگر حقوق و فوق‌العاده‌های هیئت علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران کمتر باشد، مابه‌التفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیق» در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد.

هرچند، این مصوبه سقف خواسته معلمان نیست و آنها در اعتراضات پیشین مطالبات بیشتری را خواستار شده‌اند.

کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، برخی واکنش‌های معلمان به این مصوبه را بازتاب داد. از جمله به نقل از یک معلم بازنشسته به نام علی رحمتی نوشت: «آهای نو معلم عزیز! آیا شما به حقوق ۳.۵ میلیونی که با این مصوبه نهایت به ۵ میلیون می‌رسد راضی هستید؟ آهای معلم باسابقه ! آیا شما که با ۲۵ سال سابقه در نهایت ۸ میلیون حقوق می‌گیرید به حقوق ۱۰ میلیون تومان راضی هستید؟ آهای پیشکسوت بازنشسته! آیا می‌خواهید نسبت به ظلم ۱۴ ساله در مورد عدم اجرای همسان‌سازی سکوت کنید؟ بیایید متحد شویم!»

تشکل‌های عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، روز سه‌شنبه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «تا جلسه آینده مجلس یعنی روز یکشنبه ، ۲۸ آذر، به نمایندگان مجلس فرصت دهند که رتبه‌بندی کامل و همسان‌سازی واقعی را مصوب نمایند و معلمان زندانی از جمله آقای رسول بداقی را آزاد نمایند در غیر این صورت به تجمع اعتراضی خود در روز سه‌شنبه، ۳۰ آذر ۱۴۰۰ ادامه خواهند داد.»

نیکی محجوب، روزنامه‌نگار حوزه حقوق بشر، در توییتی به نقل از محمد حبیبی فعال صنفی معلمان نوشت: «رتبه‌بندی تصویب شده مطلوب معلمان نیست.»

این فعال صنفی معلمان مصوبه مجلس را «زمینه‌سازی برای برخورد با تجمع سه‌شنبه» دانسته است.

کاظم فتح‌اللهی، معلم و مدیرمسئول فصلنامه تحول بنیادین آموزشی، پس از تصویب این لایحه در توییتی نوشت: «رتبه‌بندی معلمان به افزایش حقوق تبدیل شد، در مجلسی که دغدغه تحول و تبدیل معلم به معلم حرفه‌ای و معلم تحولی ندارد. بازگشت به عقب و درجا زدن.»

محمدحسن پوره، معلم و فعال صنفی نیز با بیان این که این مصوبه «تأمین‌کننده خواسته‌های معلمان نیست»، نوشت که «معلمان نسبت به تصویب لایحه رتبه بندی مصوبه امروز ۲۴ آذر» واکنش منفی داشته‌اند.

اما محمد رشیدی، نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تصويب رتبه‌بندی معلمان را تحت «شرايط خاص تحريمى و محدوديت منابع بودجه» دانست و با بیان این که «صدالبته حق معلمان فرهيخته را بيش از اين مي‌دانيم»، وعده داد، «در آينده» تكميل اين لايحه و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در دستور كار مجلس قرار گيرد.

در ادامه اعتراضات ماه‌های گذشته، در هفته جاری، معلمان پس از دو روز اعتصاب سراسری در روزهای شنبه و یکشنبه، روز دوشنبه تجمع‌های گسترده و پرشماری در مناطق مختلف ایران برگزار کردند که با یورش نیروهای امنیتی به تجمع آنها در تهران همراه بود.

هم‌زمان با تداوم اعتصاب سراسری معلمان در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه هفته جاری، رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان به همراه ضرب‌وشتم و توقیف وسایل ارتباطی خود و خانواده‌اش بازداشت شد.

همچنین بر اساس گزارش‌ها، آمانج امینی، عضو انجمن صنفی معلمان سقز با احضار به اداره اطلاعات این شهر، چهار ساعت بازجویی شد و ضمن «ضرب و شتم شدید و آزار روحی» وی را تهدید به اخراج از کار و «تصادف» کردند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای با اعتراض به بازداشت معلمان اعلام کرد که «معلمان مطالبه‌جو، مرعوب این برخوردها نخواهند شد.»

XS
SM
MD
LG