در حالی که حدود دو هفته از اجرای مجموعه سیاستهای اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی موسوم به «جراحی اقتصادی» میگذرد، اجرای این سیاستها نه تنها اعتراضات گسترده عمومی و مخالفت برخی کارشناسان را برانگیخته است، بلکه بعضی از جریانهای سیاسی درون جمهوری اسلامی نیز نسبت به این تصمیمات اقتصادی و نتایج احتمالی آن ابراز نگرانی کردهاند.
روزنامه «رسالت» چاپ تهران در شماره روز یکشنبه یکم خردادماه خود با اشاره به سخنان رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی و برخی اعضای کابینه او مبنی بر اینکه «دولت پا در مسیر سختی گذاشته» و «رئیسجمهور آبروی خود را در دست گرفته»، نوشته است: «مگر چه اتفاق سخت و ترسناکی قرار است رخ دهد که دولتمردان در مواجهه با مردم، مرتب اینگونه سخن میگویند؟»
این رسانه نزدیک به حزب موٰتلفه اسلامی و تریبون محافظهکاران سنتی در ادامه مطلب خود با بیان اینکه «ایراد سخنان ضد و نقیض» از سوی مسئولان اقتصادی میتواند «حس بلاتکلیفی و رهاشدگی» را میان مردم به وجود آورد، پیشنهاد داده است که ابراهیم رئیسی یکی از «دستیاران ارشد اقتصادی» به همراه «یک گروه اقتصادی و رسانهای» را مسئول «شفافسازی ابعاد و پاسخگویی به انتقادات و اشکالات» جراحی اقتصادی کند.
رئیس دولت جمهوری اسلامی روز گذشته سی و یکم اردیبهشتماه با بیان اینکه «قرار است در کشور تصمیمهای سختی بگیریم»، گفته بود: «شاید برخی موافق نباشند» اما این نگاه نقادانه، ما را به «افق روشنی» که پیشروی اقتصاد است، رهنمود میکند.
در این حال، روزنامه «جمهوری اسلامی» چاپ تهران نیز در شماره روز یکشنبه یکم خردادماه با اشاره به وضعیت جاری کشور و اداره آن، نوشته است: اگر برنامهریزیها در اختیار «افراد خبره» و اجرا در اختیار «افراد صالح و مدیر» باشد، «بحران اقتصادی» برطرف خواهد شد.
اعلام رسمی آزادسازی بهای «آرد مصرفی صنف و صنعت» در کنار حذف «ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی» به برخی کالاهای پر مصرف در سبد خانوار ایرانیان و گسترش آن به سایر کالاهای مصرفی و خدماتی، موجب بروز اعتراضات فراوان به سیاستهای اقتصادی جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف کشور و سرکوب گسترده معترضان شده است.
این رسانه متعلق به بخش محافظهکار و سنتی حاکمیت ایران با اشاره به اینکه «برطرف ساختن بحران اقتصادی» را نباید از «وارد آوردن فشار بر قشر ضعیف و محروم جامعه» شروع کرد، نوشته است که برخلاف گزارشهای دولتی و تبلیغات صداوسیمای جمهوری اسلامی که «واقعیتها را کتمان میکنند»، افزایش قیمتها «به جای ۴ قلم کالا» اکنون «تمام کالاها و خدمات که از هزاران قلم تجاوز میکند» را شامل شدهاند.
همزمان روزنامه «خراسان» چاپ مشهد هم در شماره یکشنبه یکم خردادماه با گلایه از وضعیت «گرانی دارو» در ایران، نوشته است که اگرچه هنوز هیچ تغییری در «ساز و کار تخصیص ارز دارو» اعمال نشده است، اما بررسیها از «افزایش قیمت برخی اقلام دارویی» حکایت دارد.
این رسانه نزدیک به روحانیون سنتی حاکم بر جمهوری اسلامی در ادامه مطلب خود آورده است: همچنان «نگرانیهایی» درباره ساز و کار جدید تخصیص ارز دارو وجود دارد و آنطور که کارشناسان میگویند، دولت نباید برای اجرای سیاست جدید این حوزه «شتابزده» عمل کند.
ابراهیم رئیسی و مدیران ارشد او از خرداد ۱۴۰۰ و میانه تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری، همواره وعده رونقبخشی «سریع و انقلابی» به اقتصاد ایران، «تک رقمی شدن تورم» و «رفع فقر مطلق» با ساز و کاری که آن را «جراحی بزرگ اقتصادی» نامیدهاند را دادهاند.