یک روزنامه اسرائيلی به نقل از سفارت چین در اسرائیل گزارشی را که ادعا میکرد پکن تجهیزات تولید موشک یا سامانههای پدافند هوایی به ایران منتقل کرده است، رد کرد.
به نوشته روزنامه «اسرائیل هیوم» سفارت چین در اسرائيل گزارش سایت خبری «میدل ایست آی» را که مدعی شده بود که چین پس از آتشبس جمهوری اسلامی با اسرائیل، موشکهای زمین به هوا به ایران منتقل کرده، تکذیب کرده است.
سامانههای دفاع هوایی جمهوری اسلامی ایران در طول جنگ با اسرائیل در عمل کارایی نداشتند و اسرائيل به آنچه «برتری هوایی» در آسمان ایران خواند دست یافته است.
طبق گزارش «اسرائیل هیوم» سفارت چین در پاسخ به این روزنامه گفت «سفارت محتوای این گزارش [منتشر شده در میدل ایست آی] را نادرست میداند.»
شبکه خبری فاکسنیوز نیز در خبری نوشته است که جمهوری اسلامی بر اساس دادههای منابع باز، در آغاز جنگ زرادخانهای شامل حدود ۳۰۰۰ موشک و ۵۰۰ تا ۶۰۰ پرتابگر موشک داشت. اما در پایان جنگ ۱۲ روزه، مجموعهای از حملات اسرائیل به انبارهای تسلیحاتی و مراکز ساخت تجهیزات نظامی در ایران، تعداد موشکهای جمهوری اسلامی را به حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ عدد و شمار پرتابگرهای موشک آن را نیز به ۱۵۰ تا ۲۰۰ عدد کاهش داد.
وزیر دفاع اسرائيل، یسرائيل کاتز گفته است که به ارتش این کشور دستور داده است «برتری هوایی» اسرائيل در آسمان ایران را حفظ کند و مانع احیای برنامه موشکی و هستهای جمهوری اسلامی شود.
مقامات جمهوری اسلامی از جمله علی خامنهای بارها در گذشته از توافقهای استراتژیک خود با چین و روسیه گفته بودند و تاکید کرده بودند که به جای کشورهای غربی باید با مسکو و پکن روابط خود داشته باشند. آنها همچنین سالها است که گفتهاند قرار است روسیه به آنها سوخوی-۳۵ تحویل بدهد، اتفاقی که تاکنون رخ نداده است.
رسانههای آمریکایی بارها از خرید نفت ایران از سوی چین با قیمت بسیار ارزان گزارش دادهاند. ایالات متحده نیز شرکتهای مختلفی را در چین به دلیل دور زدن تحریمها علیه جمهوری اسلامی، با تحریم تنبیه کرده است.