بهرغم ابراز امیدواری واشنگتن به موافقت تهران با تعلیق غنیسازی و ادامه روند دیپلماتیک، روز چهارشنبه عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفت: «در حال بررسی هستیم که دور بعدی مذاکرات را شرکت کنیم یا نه.»
او بار دیگر تکرار کرد که: «موضع ما کاملا روشن است؛ غنیسازی چه با توافق چه بی توافق ادامه مییابد.»
این در حالی است که کاخ سفید تأکید کرده است که هرگونه توافقی باید شامل ممنوعیت غنیسازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی باشد.
بهگفته کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید: «ما ۱۰۰٪ به این خط قرمز متعهدیم. رئیسجمهور، نماینده ویژه ویتکاف، و وزیر خارجه روبیو این موضوع را نه تنها برای مردم آمریکا، بلکه در گفتوگوهایی که آقای ویتکاف مستقیماً با ایرانیها داشتهاند، بهوضوح بیان کردهاند.»
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز سهشنبه در جلسهای در کنگره آمریکا نگرانیهای واشنگتن درباره توانمندیهای هستهای تهران و خطرات مرتبط با هر سطحی از غنیسازی را تشریح کرد.
او گفت: «وقتی شما یاد گرفتید چطور در هر سطحی غنیسازی کنید، فقط به زمان نیاز دارید تا آن را به سطح بالاتر برسانید. ایران پیشتر هم نشان داده که توانایی غنیسازی در سطوح بالا را دارد و در واقع، اکنون هم مشغول همین کار است.»
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ساعاتی پیش از آن در سخنانی تند، در آن توقف غنیسازی را رد کرده بود.
همزمان کاظم غریبآبادی، معاون وزیر خارجه ایران گفت: «پیشنهادی درباره دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا دریافت کردهایم که در حال بررسی است.»
استیو ویتکاف، نماینده ویژه کاخ سفید، روز یکشنبه در شبکه ای بی سی، بر خط قرمز ایالات متحده تأکید کرده بود: «ما یک خط قرمز بسیار روشن داریم، و آن هم غنیسازی است. ما حتی ۱٪ توانایی غنیسازی را نیز نمیپذیریم. همهچیز باید از توافقی شروع شود که شامل هیچ غنیسازیای نباشد، چون غنیسازی راه را برای تولید سلاح باز میکند. و ما اجازه نخواهیم داد که بمبی ساخته شود.»
نتیجه مذاکرات پیشِ رو همچنان نامشخص است. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده امیدوار به راهحل دیپلماتیک است، اما اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، گزینههای دیگری هم روی میز قرار دارد.
او گفت: ««امیدوارم مذاکرات ادامه پیدا کند، چون بهنظر من جایگزینهای آن بسیار بدتر خواهند بود هرچند شاید ضروری باشند.»