لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۷

ده‌ها هزار نفر خواستار توقف اجرای حکم دو روزنامه‌نگار شدند؛ اصرار قوه قضائیه برای اجرای حکم


الهه محمدی (سمت چپ) و نيلوفر حامدی. آرشیو
الهه محمدی (سمت چپ) و نيلوفر حامدی. آرشیو

شمار امضاکنندگان نامه درخواست برای توقف اجرای حکم ۵ سال زندان الهه محمدی و نیلوفر حامدی دو روزنامه‌نگار در روز سه شنبه اول آبان، به بیش از ۳۳ هزار امضا رسید.

بر اساس نامه منتشر شده در وب سایت «کارزار» که خود را «پلتفرم مستقل جمع‌آوری امضا» می نامد، هنرمندان، روزنامه‌نگاران و فعالان اجتماعی از غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس‌ قوه قضائیه جمهوری اسلامی، خواستار توقف اجرای حکم ۵ سال زندان الهه محمدی و نیلوفر حامدی شده‌اند.

در این حال، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی هفتگی خود در مورد روزنامه نگاران زندانی در ایران مانند ویدا ربانی، سعیده شفیعی و روح الله نخعی و همچنین الهه محمدی و نیلوفر حامدی گفت که پرونده متهمان و محکومینی که مشمول عفو رهبر جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ شدند، مختومه شده است.

این مقام قضایی جمهوری اسلامی در ادامه سخنانش عنوان کرد که کسانی بودند که به گفته او، فاقد شرایط لازم عفو بودند و در جریان اعتراضات نبودند و پرونده های مربوط به سالیان قبل از آن در حوزه های مختلف از جمله «امنیتی» داشتند که سیر پیگیری را دنبال می کرد.

وی در خصوص روزنامه نگاران زندانی و نیز الهه محمدی و نیلوفر حامدی گفت که آن بخش از پرونده شان که مربوط به اعتراضات بوده، مشمول عفو شده و مورد بخشش قرار گرفته است، و ادعا کرد اما آنها اتهاماتی داشتند که مربوط به سال قبل از ۱۴۰۱ بوده که «امنیتی بوده و به حوزه خبر ارتباط نداشته است.»

پیشتر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران روز یک‌شنبه ۲۹ مهر در بیانیه‌ای از رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواسته بود برای «تعلیق حکم» نیلوفر حامدی و الهه محمدی از اختیارات خود استفاده کند.

این مطالبه پس از احضار الهه محمدی و نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده در جریان اطلاع‌رسانی درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و اعتراضات سراسری انجام شد.

الهه محمدی خبرنگار روزنامه هم‌میهن و نیلوفر حامدی خبرنگار روزنامه شرق، روز شنبه ۲۸ مهر به طور جداگانه ابلاغیه‌هایی دریافت کردند که بر اساس آن برای اجرای حکم زندان احضار شدند.

بر اساس ابلاغیه‌ای که این دو روزنامه‌نگار دریافت کرده‌اند، آنها باید در چهار روز آینده خود را برای اجرای حکم زندان به مرجع قضایی معرفی کنند.

به گفته پرتو برهانپور و حجت کرمانی، وکلای نیلوفر حامدی، ابلاغیه اجرای حکم پرونده او علی‌رغم بخشنامه عفو ۱۴۰۱ صادر شده است.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در بیانیه‌ای خطاب به غلام‌حسین محسنی اژه‌ای گفته است: «از آن جا که این دو روزنامه‌نگار از اتهام اصلی‌شان که ارتباط با دولت‌های متخاصم بود تبرئه شده‌اند و منطقا مشمول عفو سراسری اعلام شده بوده‌اند، بازگشت آنها به زندان قابل دفاع نیست.»

نیلوفر حامدی و الهه محمدی که به دلیل اطلاع‌رسانی درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بازداشت شده بودند، پس از سپری کردن حدود ۴۰۰ روز با وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی به طور موقت از زندان اوین آزاد شدند.

یکی از اتهامات منتسب به آنها «همکاری با دولت متخاصم» بود که در دادگاه تجدیدنظر رد شد.

دولت ایالات متحده آمریکا بارها هرگونه ارتباط و همکاری با این خبرنگاران را تکذیب کرده و صدور چنین احکامی را تلاش جمهوری اسلامی برای سرکوب آزادی بیان در ایران توصیف کرده بود.

در پی اعتراض ها به احضار خانم ها حامدی و محمدی در ایران، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، روز ۲۹ مهر در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «دولت در هماهنگی با قوه قضاییه پیگیر موضوع است.»

این موضوع در شرایطی مطرح شد که مسعود پزشکیان، رئیس‌ دولت چهاردهم، تاکنون به هیچ یک از احکام اعدام زندان و اعدام و یا اجرای این احکام اعتراض نکرده است.

XS
SM
MD
LG