لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۰

دادگاه انقلاب یک «هوادار عرفان حلقه» را به پنج سال حبس محکوم کرد


آرشیو.
آرشیو.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در ایران ابوالفضل پورحسینی، از «هواداران عرفان حلقه» در کرج، را به سه سال حبس تعزیری و دو سال حبس تعلیقی محکوم کرد.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ابوالفضل پورحسینی هنگام محاکمه اعلام کرد که دادگاه را قبول ندارد و برگه اتهامات خود را امضا نکرد.

هرانا می‌گوید او پس از رای دادگاه به ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شده است.

هرانا به نقل از «یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی» اعلام کرد: «آقای پورحسینی توسط دادگاه انقلاب به سه سال حبس تعزیری و دو سال حبس تعلیقی محکوم شده است. همچنین، چندی پیش جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در پرونده ای دیگر، در شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و اغوا و تحریک مردم به قصد برهم زدن امنیت کشور برگزار شده است.»

به گزارش هرانا، ابوالفضل پورحسینی خرداد سال جاری و «در حین پخش اعلامیه مربوط به عرفان حلقه» توسط ماموران اطلاعات سپاه در کرج بازداشت شد.

هرانا می‌گوید او پیشتر نیز در سال ۱۴۰۱، به دلیل شرکت در کلاسهای عرفان حلقه در قم بازداشت و پس از مدتی با قرار تامین کیفری آزاد شد.

محمدعلی طاهری، بنیانگذار «عرفان حلقه»، است که اردیبهشت ۱۳۹۰ بازداشت و از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد. اما پس از اعتراض وکیل آقای طاهری و نقض این حکم در دیوان عالی کشور، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب او را به ۵ سال حبس محکوم کرد.

محمدعلی طاهری سوم اردیبهشت ماه سال ۹۸ آزاد شد و پس از مدتی ایران را مقصد کانادا ترک کرد.

کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده آمریکا همان زمان در بیانیه‌ای از اعطای پناهندگی به محمدعلی طاهری از سوی کانادا استقبال کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا بارها در گزارش‌های مربوط به حقوق بشر در ایران، از نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی و سرکوب افراد به دلیل عقایدشان انتقاد کرده است.

پس از انقلاب ۵۷ و استقرار جمهوری اسلامی، دایره ابراز عقیده در ایران تنگ‌تر و تنگ‌تر شد و اقلیت‌های دینی و مذهبی با محدودیت‌های گسترده‌ای روبه‌رو شدند، چنان که بسیاری از یهودیان، بهائیان، مسیحیان، و افرادی با تفکر و نگرش متفاوت از حکومت، مجبور شدند به دلیل قوانین تبعیض‌آمیز علیه شهروندان، زادگاه خود را ترک کنند.

در سال‌های اخیر، باورمندان به انواع عرفان، از جمله عرفان حلقه، نیز به اقلیت‌های مورد تبعیض در جمهوری اسلامی افزوده شده‌اند.

شهلا شفیق، جامعه‌شناس، پیش از این در گفت‌وگو با صدای آمریکا بهائیان، یکی دیگر از اقلیت‌های دینی در ایران، را «نماد مقاومت» و همچنین «تبعیض» در جمهوری اسلامی دانسته و تأکید کرده بود که «همه باید در مقابل ظلم متحد باشیم.»

XS
SM
MD
LG