لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۷

مدیریت بحران پایتخت ایران: برآورد از تلفات زلزله احتمالی تهران «محرمانه» است


آرشیو
آرشیو

یک مقام دولتی در ایران روز شنبه ۲۹ مهر،برآوردهای صورت گرفته در مورد تلفات زلزله احتمالی در تهران را محرمانه اعلام کرد و گفت که «در زلزله احتمالی تهران، تا سه روز مردم خودشان باید به داد خودشان برسند.»

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، به خبرآنلاین گفت: «برآوردهایی از میزان تلفات احتمالی وجود دارد اما محرمانه است.»

این سخنان در شرایطی ابراز شده است که پیروز حناچی، شهردار سابق پایتخت ایران، روز ۱۲ تیر سال جاری به خبرآنلاین گفته بود: «اگر زلزله بالای ۷ ریشتر، در بدترین شرایط، یعنی زمانی که مردم در خانه های شان خوابیده‌اند، فعال شود، پیش‌بینی شده در این زلزله ۴۰۰ هزار تن کشته می شوند.»

علی نصیری گفت که وزارت آموزش و پرورش به روی خودش نمی‌آورد که دو واحد درسی به‌نام آمادگی در برابر حوادث و سوانح باید داشته باشد.

به گفته او، آموزش های مردم اندک است، در حالی که باید بدانند سه روز اول بعد از وقوع زلزله، همه چیز به عهده آنها است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از وضعیت نامناسب دستگاه های مربوطه برای شرایط بحران خبر داد و گفت: «مطالعه جدیدی برای سنجش میزان آمادگی تهران در برابر زلزله انجام نشده که بشود دقیق گفت، ولیکن مسلماً این آمادگی بالا نیست.»

پیروز حناچی روز ۱۲ تیر به خبر آنلاین گفته بود که مرکز همکاری‌های بین المللی ژاپن اعلام کرده است که اگر هرکدام از گسل های فعال تهران در زمان حضور همه مردم در خانه‌های خود با قدرت ۷ ریشتر فعال شوند، ۴۰۰ هزار تن کشته می شوند.

او به تاثیرات ناشی از انهدام شبکه آب و گاز در افزایش تلفات نیز اشاره کرده و گفته بود که شبکه گاز نسبتاً مجهز است و بر اثر ضربه و ارتعاش زمین لرزه، شبکه اصلی قطع می شود اما گازی که در لوله‌ها است، همچنان خطرآفرین خواهد بود.

علی بیت الهی، رئیس بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، نیز روز ۱۷ شهریور از کیفیت پایین ساخت و ساز در ایران انتقاد کرده و گفته بود که با زلزله ای به بزرگی ۷ ریشتر، حدود ۶۰ درصد ساختمان ها تخریب می شود.

خبرگزاری تسنیم به نقل از علی بیت الهی نوشته بود: «محدوده تهران و کرج، گستره ای با ریسک به مراتب بالاتر در پهنه ایران است.»

او تاگید کرده بود که برآورد اولیه خسارت برای زلزله ۷ ریشتری نشان می دهد که آسیب جدی به بیش از ۲ میلیون واحد مسکونی با بیش از ۶ میلیون جمعیت وارد می شود و مجاورت این دو کلان شهر، ابعاد ریسک را چند برابر سایر گستره های مراکز استانی دیگر کرده است.

روزنامه اعتماد نیز روز چهارم شهریور با اشاره به گفته های شهردار تهران درباره زلزله تهران، خطاب به مدیریت شهری هشدار داده بود که نیامدن زلزله را نباید به فال نیک گرفت.

این هشدار روزنامه اعتماد در واکنش به ادعای علیرضا زاکانی شهردار تهران بود که به نقل از نظرات یک کارشناس، گفته بود که ۳ هزار سال است که در تهران زلزله نیامده است و تهدیدی در حوزه زلزله برای پایتخت ایران وجود ندارد.

روزنامه اعتماد با انتقاد از این رویکرد نوشته بود که این جمله ترسناک از زبان بالاترین مقام مدیریتی شهر تهران، جمله ای نیست که بتوان راحت از کنار آن گذشت.

فریبرز ناطق الهی، مهندس زلزله نیز در گفتگو با اعتماد اعلام کرده بود که تهران به لحاظ آسیب پذیری، از صد درصد، ۸۰ درصد آسیب پذیر است.

XS
SM
MD
LG