جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، روز چهارشنبه ۲۶ مهر، در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در تل آویو، با اشاره به انفجار بیمارستان الاهلی در غزه گفت که بر اساس آنچه که دیدهاست، به نظر میرسد که این اقدام «کار طرف مقابل بوده و نه ارتش اسرائیل.»
به گزارش آرش سیگارچی، خبرنگار اعزامی صدای آمریکا به اسرائیل، آقای بایدن که روز چهارشنبه وارد تل آویو شد، افزود: «اما بسیاری هنوز مطمئن نیستند. بنابراین باید موضوعات زیادی حلوفصل شوند.»
او در سخنانش همچنین گفت که «حماس مرتکب اقدامات انزجار آمیزی شده است» و افزود: «در این ارتباط، گروه حکومت اسلامی (داعش) نسبت گروه شبه نظامی حماس، منطقیتر به نظر می رسد.»
مقامات بهداشت حکومت حماس در غزه میگویند در پی حمله اسرائیل به بیمارستان الاهلی صدها تن کشته شدند. اما اسرائیل این اتهام را رد کرده است.
در این ارتباط، دانیل هاگاریر سخنگوی ارتش اسرائیل، در واکنش به اتهام های وارد شده به دست داشتن این کشور در این انفجار، به مدارکی استناد کرد که به دست واحدهای نظامی اسرائیل افتاده است و گفت: ما فایل صحبت دو فرمانده حماس درباره اشتباه برخورد موشک جهاد اسلامی به بیمارستان الاهلی غزه را منتشر کردیم.
او اشاره کرد که در این روزها بیش از ۴۰۰ راکت شلیک شده از نوار غزه، در داخل همین منطقه فرود امده است.
این مقام نظامی اسرائیلی همچنین گفت که در زمان انفجار، هیچ عملیاتی از سوی نیروهای اسرائیلی انجام نشده بود.
به گزارش خبرنگار اعزامی صدای آمریکا، رئیسجمهوری ایالات متحده به آقای نتانیاهو گفت که از انفجار بیمارستان الاهلی «خشمگین و ناراحت» است.
جو بایدن سپس در مورد گروه حماس گفت که آن را نماینده همه مردم فلسطین نمی داند.
گروه شبه نظامی حماس که تحت حمایت های مالی و نظامی جمهوری اسلامی قرار دارد، از سوی آمریکا و شمار دیگری از کشورهای جهان به عنوان گروهی تروریستی شناحته می شود.
آقای بایدن با اعلام اینکه گروه حماس تنها رنج را برای مردم فلسطین به همراه داشته است بر لزوم یافتن راههایی برای کمک به فلسطینیان بیگناهی که گرفتار شدهاند، تایید کرد.
رئیسجمهوری ایالات متحده همچنین در توصیف حمله شبه نظامیان حماس به جنوب اسرائیل در روز ۱۵ مهر، آن را «سلاخی» نامید.
در این حمله، بیش از ۱۴۰۰ تن که اکثرا غیر نظامی بودند کشته شدند. همچنین شله نظامیان حماس و گروه جهاد اسلامی فلسطین حدود ۲۰۰ تن از جمله نظامیان و غیر نظامیان را به گروگان گرفتند و به غزه بردند.
پس از این حملات، ارتش اسرائیل اقدام به حملاتی به غزه کرد که به گفته مقامات حکومت حماس در این منطقه نزدیک به سه هزار تن از جمله غیر نظامیان منجر شده است. با این همه، ارتش اسرائیل می گوید که تنها به اهداف حماس حمله می کند.