لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۰

کابینه فرانسوا اولاند، سرشار از نماد ها و پیام ها


حضور برابر جنسیتی، پیام کابینه اولاند
حضور برابر جنسیتی، پیام کابینه اولاند
رئیس جمهور جدید فرانسه روز چهارشنبه شانزدهم ماه مه اعضای کابینه خود را با ترکیبی از چپ میانه معرفی کرد.

کابینه آقای اولاند از جهات بسیار تفاوت های جالبی با پیشینیان خود دارد و گاه تا حد سنت شکنی پیش رفته است. کابینه ای سرشار از نماد ها و پیام ها. کابینه ای متنوع که در آن اقلیت های مذهبی و نژادی، جوانان، و صاحبان آرای نامطمئن به جهانی شدن و اروپای واحد، در کنار هم قرار دارند.

آقای اولاند یک هفته پس از آخرین جلسه دولت نیکلا سارکوزی، کابینه خود را در جهت تغییر سیاست های مالی و ساختار قدرت و حل بحران بدهی اروپا و مدیریت اقتصادی آن تشکیل داد. آقای اولاند برنامه هایی را که در ستاد انتخاباتی خود اعلام کرده بود، از کابینه خود اغاز کرد. وبه عنوان اولین اقدام در وفا کردن به وعده کاهش حقوق های بالا، یک سوم از حقوق اعضای دولت کاسته شد. حقوق ماهانه رئیس جمهور به کمتر از ۱۵ هزار یورو و حقوق وزیران به حدود ۹ هزار یورو تقلیل یافت. این مبلغ البته کل دریافتی آنان پیش از اعمال کسور است.

کابینه آقای اولاند همچنین از نظر تعداد وزیران زن در فرانسه بی سابقه است. تنوع مذهبی و تباری نیز ویژگی دیگر این کابینه است.

یهودیان فرانسوی-اسرائیلی نگرانند که دولت سوسیالیست ها بیش از دولت پیشین هوادار
فلسطین باشد ، با این حال در این دولت سه وزیر یهودی شرکت دارند که یکی از آنها وزیر اقتصاد است.

نجات والو-بلقاسم، وزیر امور زنان و سخنگوی کابینه
نجات والو-بلقاسم، وزیر امور زنان و سخنگوی کابینه
اولاند در عین حال با گماردن سه وزیر مسلمان در کابینه خود قدر آرای مسلمانان را که در انتخابات از او حمایت کردند دانست. خانم نجات والو-بلقاسم، ۳۴ ساله، مسلمان مراکشی تبار، سخنگوی دولت و وزیر حقوق زنان در دولت آقای اولاند در واقع پیام آشکار دولت او شمرده می شود. نجات والو- بلقاسم که مادر دو فرزند است، و در بهترین دانشگاه های فرانسه با برخورداری از بورس های تحصیلی دانش آموخته است، خود را «محصول ناب نظام برابری طلبانه جموری فرانسه» توصیف کرده است.

در کابینه سوسیالیست ها خبری از مارتین اوبری، رهبر حزب سوسیالیست فرانسه نیست اما لوران فابیوس، رقیب پیشین حزبی فرانسوا اولاند، در آن در جایگاه وزیر خارجه قرار دارد.

آقای اولاند، به همراه ژان مارک ایرو نخست وزیرش که روز سه شنبه معرفی شده بود، همچنین به وعده دیگرش در مورد برابری جنسیتی، دست کم از نظر تعداد وزیران زن در کابینه وفا کرد.

کریستین توبیرا، وزیر گینه ای تبار دادگستری
کریستین توبیرا، وزیر گینه ای تبار دادگستری
از ۳۴ وزیر کابینه اولاند، ۱۷ تن زن هستند. به این ترتیب این اولین دولت در فرانسه و در دمکراسی های بزرگ امروز جهان است که چنین برابری جنسیتی در آن رعایت شده است.
وزیر دادگستری، کریستین توبیرا، ۶۰ ساله با تبار گینه فرانسه، ماریزول تورن، وزیر بهداشت و تأمین اجتماعی، سسیل دوفلو، رهبر حزب محیط زیست اروپا یا همان سبزها، وزیر مسکن، جزو زنان کابینه اند.

مانوئل والس، ۴۹ ساله و سانتریست که در ستاد انتخاباتی اولاند نقشی بسیار مؤثر داشت، وزیر کشور شده است و پیر موسکوویسی، ۵۴ ساله، که رئیس ستاد انتخاباتی اولاند بود بر وزارت خطیر اقتصاد و دارایی دست یافت. ژان- ایو لودریان ۶۴ ساله، دوست وفادار اولاند و اهل برتانی وزارت دفاع را در اختیار گرفته است.

وزارت فرهنگ به اورلی فیلیپتی ۳۸ ساله ،رمان نویس و نماینده پارلمان، سپرده شد. همان زنی که از راز دست درازی جنسی دومینیک استراس کان، که قرار بود نامزد سوسیالیست ها شود، پرده برداشت.

ارنو مونته بورگ ،۴۹ ساله که نامزد سوسیالیست ها از جناح چپ با شعار «مبارزه با جهانی سازی» بود، اکنون وزیر بازسازی صنعت شده است. میشل ساپن ۶۰ ساله و هم کلاسی آقای اولاند و مشاور اصلی اقتصادی او، وزیر کار و اشتغال است. ژروم کائوزاک ۵۹ ساله و رئیس کمیسیون بودجه پارلمان فرانسه هم وزیر بودجه شده است.

نجات والو- بلقاسم، ۳۴ ساله و مراکشی تبار به وزارت حقوق زنان رسیده است. او در عین حال سخنگوی دولت هم خواهد بود.

اولاند پس از رونمایی از کابینه اعلام کرد که اولین جلسه هیئت دولت روز پنجشنبه برگزار می شود. این هم سنت شکنی دیگری بود. روز پنجشنبه در فرانسه تعطیل عمومی بود اما سوسیالیست ها می خواهند بیدرنگ دست به کار شوند تا نشان دهند که وقت را تلف نمی کنند ودولتشان تعطیل بردار نیست. نخست وزیر، ژان ـ مارک ایرو که از روز چهارشنبه دفتر نخست وزیری را تحویل گرفته گفته است:« ما بسرعت خدمت به مردم فرانسه را شروع می کنیم».

خانم اوبری، ۶۱ ساله ورهبر فعلی حزب سوسیالیست فرانسه که در اصل حامی دومینیک استراس کان بود و پس از رسوایی جنسی رئیس پیشین صندوق بین المللی پول، خودش وارد گود شد و بر سر مقام ریاست جمهوری به رقابت با فرانسوا اولاند پرداخت، ظاهرا با رئیس جمهور رابطه ای رقابت آمیز دارد. روزنامه لوموند به نقل از یکی از مشاوران او نوشته است که خانم اوبری به اولاند گفته است فقط در مقام نخست وزیر حاضر است در کابینه شرکت کند.
روز چهارشنبه پس از جلسه ای با حضور اولاند و ایرو و خانم اوبری، مارتین اوبری به خبرنگاران گفت « همه دوستانه به این توافق رسیدیم که حضور من در دولت معنایی ندارد.»

اوبری که اکنون شهردار شهر لیل است می گوید قصد دارد همه نیروی خود را برای پیروزی در انتخابات پارلمانی فرانسه که در ماه ژوئن برگزار می شود، بگذارد و در پایان دوره اش از رهبری حزب کناره خواهد گرفت.
XS
SM
MD
LG