لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۳

افزایش انتقادها به مرگ‌آور بودن جاده‌های ایران؛ پلیس راهور: دنبال «کاهش آمار» جا‌ن‌باختگان تصادفات هستیم 


تصادف مرگبار در ایران Fatal Car Accident in Iran
تصادف مرگبار در ایران Fatal Car Accident in Iran

در پی افزایش انتقادها به تداوم مرگ و میر گسترده جاده‌ای در ایران، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی جمهوری اسلامی وعده داد تا میزان تلفات کنونی را طی امسال «۱۰ درصد» کاهش دهد.

کمال هادیان‌فر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا»، از «هدف‌گذاری» برای «کاهش ۱۰ درصدی» آمار «جا‌ن‌باختگان تصادفات» در سال ۱۴۰۲ براساس «برنامه هفتم توسعه» خبر داده است.

این مقام ارشد انتظامی جمهوری اسلامی در همین حال گفته است: برای این کاهش آمار، صرفا نباید از پلیس راهور انتظار داشت و «هلال‌احمر، اورژانس، بیمارستان‌ها، امداد خودروها، رسانه‌ها و ...» نیز باید نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.

بر پایه اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی ایران، فقط از ابتدای اجرای «طرح نوروزی» تاکنون، روزانه «۴۰ نفر» در تصادفات جاده‌ای کشور کشته شده‌اند.

این آمار بالا در شرایطی است که طی مدت اجرای «طرح نوروزی»، بنا بر ادعای مقامات حکومتی دستگاه‌های مختلف انتظامی، امدادی، درمانی و اجرایی جمهوری اسلامی بصورت شبانه‌روزی حضور میدانی در جاده‌ها دارند و حتی با استفاده از تجهیزات هوایی مانند بالگرد و پهپاد، ترددهای جاده‌ای را بیش از مواقع عادی کنترل می‌کنند.

با این وجود رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی جمهوری اسلامی با اعلام اینکه «بیمه‌ها» سالانه «بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان» بابت خسارات تصادفات رانندگی می‌پردازند، گفته است: آنها حاضر نیستند که «۳۰ درصد» این مبلغ را برای «دستگاه‌هایی که در کاهش تصادفات نقش دارند»، سرمایه‌گذاری کنند.

هادیان‌فر همچنین خواستار افزایش بودجه و اعتبارات این مجموعه انتظامی شد و افزود: بخشی از منابع و امکانات دستگاه‌ها «مستهلک» شده و نیروهای انسانی نیز «خسته» شده‌اند.

با استناد به آخرین گزارش رسمی سازمان پزشکی قانونی ایران، شمار «افراد کشته شده در تصادف‌های جاده‌ای» طی سال ۹۹، «پانزده هزار و ۳۹۶ نفر» بوده که با توجه به اعلام «افزایش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای طی سال ۱۴۰۰» توسط وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی و افزایش مشابه در سال ۱۴۰۱، این رقم به حدود ۲۰ هزار نفر رسیده باشد.

تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور چهاردهم فروردین‌ماه ۱۴۰۱ به خبرگزاری «مهر» گفته بود در طول «طرح نوروزی» آن سال «۷۴۶ نفر» از مسافران و ترددکنندگان نوروزی «در صحنه تصادف» جان خود را از دست داده بودند.

سید هادی هاشمی، رئیس اسبق پلیس راه ایران هم هفتم دی‌ماه ۱۴۰۰ به وب‌سایت «جامعه۲۴» گفته بود که باوجود دست بردن در آمار، «باز هم تلفات بالا است» و در آمار‌های ترافیکی با تقسیم‌بندی تلفات رانندگی به «حوادث ترافیکی نوع یک و دو و بند‌های جدید»، سعی کردند «بسیاری از مرگ‌ها را جزو تلفات رانندگی حساب نکنند» تا بلکه آمار پایین بیاید «ولی این اتفاق هم رخ نداد.»

به عقیده برخی از کارشناسان، ناامین بودن بخش قابل توجهی از خودروهای شماره‌گذاری شده، نبود استاندارد مناسب جاده‌ای و نظارت غیرفنی بر بخش حمل و نقل سبب شده است تا همچنان میزان تلفات جاده‌ای در ایران بالا باشد.

XS
SM
MD
LG