همزمان با تشدید بحران آب و کمبود منابع آب آشامیدنی و منابع مصرفی برای امور کشاورزی یا صنعتی در مناطق مختلف ایران، کلانشهر «تهران» نیز با چالش «کمبود بارش» مواجه شده است.
مازیار غلامی، مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران ضمن ارائه گزارشی از «بارندگیهای ثبت شده» در استان طی سال آب جاری، اظهار داشته است: با وجود اینکه «حدود ۹۳ میلیمتر» بارندگی ثبت شده، اما «۴۰ درصد» نسبت به بلندمدت «کاهش بارندگی» داریم.
او در ادامه افزوده است: با وجود بارشهای ثبت شده، میزان آب همچنان در «شرایط نامناسب» قرار دارد و این بارندگیها با درصد کمی به «کمبارشیهای گذشته» کمک کرده است.
کمبود آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی در سالیان اخیر به یکی از چالشهای مهم ایران تبدیل و جزو بحرانهای جدی پیش روی ایران برای سالهای آینده شده است، تا آنجا که در مواردی همچون اعتراضات کشاورزان در سال ۱۴۰۰، موحب بروز درگیریهای خونین و سرکوب معترضان از سوی نیروهای امنیتی نیز شد.
رضا سرافرازی، مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی هم دهم اسفندماه با بیان اینکه بر اثر خشکسالیها «۳۰ درصد آب قناتها» در ۱۰ سال اخیر خشک شده، گفته بود: «حدود ۵۰ درصد» دیگر از قناتهای موجود نیز با «کم آبی» مواجه هستند.
باوجود هشدارهای فراوان کارشناسان و حتی مقامات دولتی جمهوری اسلامی نسبت به افزایش فجایع زیست محیطی و گسترش بحرانهای این حوزه، رضا انجم شعاع، معاون سازمان حفاظت محیط زیست ایران هجدهم بهمنماه گفته بود که سهم این بخش از کل «لایحه بودجه ۱۴۰۲» کشور، تنها «دو دهم درصد» است.