لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۳

جمهوری «قرارگاه‌»ها؛ وزیر کار رئیسی از تشکیل «قرارگاه رفع بیکاری» خبر داد 


صولت مرتضوی وزیر کار دولت ابراهیم رئیسی خواستار تشکیل «قرارگاه رفع بیکاری» شد.
صولت مرتضوی وزیر کار دولت ابراهیم رئیسی خواستار تشکیل «قرارگاه رفع بیکاری» شد.

صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر ادعای ایجاد یک میلیون شغل در سال جاری گفت که باید «قرارگاه رفع بیکاری» تشکیل شود.

وزیر کار جمهوری اسلامی البته هیچ مبنا و سند قابل راستی‌آزمایی برای یک میلیون شغل ایجاد شده ارایه نداده است و برخی کارشناسان بر این باورند افزایش آمار بیمه‌شدگان در طرح‌های سلامت را دولت بخشی از اشتغال‌زایی حساب کرده در صورتی که الزاما بیمه‌شدگان شاغل نیستند و فقط اقدام به خرید بیمه کرده‌ یا بیمه رایگان دریافت کرده‌اند.

فارغ از این موضوع بحث تشکیل «قرارگاه» هم موضوعی است که وزیر کار به آن اشاره کرده است که به نظر می‌رسد باید شاهد ظهور یک «قرارگاه» در دل این وزارتخانه باشیم. لازم به یادآوری است که رفع بیکاری یکی از وظایف ذاتی وزارت کار است و تشکیل «قرارگاه» برای «رفع بیکاری» در وزارتخانه‌ای که یکی از نهادهای اصلی ایجاد اشتغال است هم نکته‌ای قابل تاملی به نظر می‌رسد. با این وجود، مرور رفتار مدیران در جمهوری اسلامی نشان می‌دهد در هر بخشی بحران از کنترل خارج شده مدیران سعی کردند با واژه‌ها و سمبل‌سازی‌هایی همچون «روحیه جهادی نظامی» و استفاده از الفاظی همچون «قرارگاه» در پی خروج از بحران باشند.

بیستم آبان‌ماه سال ۱۴۰۰ خبرگزاری دولتی «ایرنا» در مطلبی نوشته بود معادله پیچیده بیکاری و اشتغال برای رشد تولید و توسعه اقتصادی در شرایط تحریمی کشورمان بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و در همین راستا «قرارگاه رفاه مردم» با مشارکت همه بازیگران، فعالان و نهادهای مربوطه برای ساماندهی و پیگیری وضعیت اشتغال در کشور تشکیل شده است.

حالا وزیر کار دولت رییسی نیز می‌گوید برای تحقق «رفع بیکاری» باید همچون دوران جنگ هشت ساله با عراق، که «قرارگاه» تشکیل می‌شد، «قرارگاه اشتغال» در استان‌ها ایجاد و پیگیری شود که «فرمانده» آن نیز استاندار همان استان است.

موضوع ایجاد قرارگاه در سایر بخش‌ها هم سابقه داشته که تمامی این قرارگاه‌ها با شکست مواجه شدند. بطور مثال دهم فروردین ۱۴۰۰ «قرارگاه ساماندهی مرغ کشور» تشکیل شد و در ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ این ستاد به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و با حضور نمایندگانی از ارگان‌های مختلف از جمله قوه قضائیه و وزارت صمت در آخرین جلسه خود در راستای ساماندهی تولید گوشت مرغ و بر اساس قیمت مؤلفه‌های تولید نرخ مصوب مرغ را افزایش داد و پس از آن قیمت مرغ در مسیر پرواز قرار گرفت و دیگر خبری از قرارگاه مرغ و تخم مرغ نشد.

مهرماه سال ۱۴۰۰ نیز علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو وقت از تشکیل شورای «جهاد آبرسانی» در وزارت نیرو خبر داد. این جهاد آبرسانی با هدف برنامه‌ریزی هر چه دقیق‌تر و اتخاذ تصمیمات هماهنگ، متمرکز کردن اعتبارات و بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های ستادی و استانی بود.

۳۰ آبان ۱۴۰۰ نیز جواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی گفت «قرارگاه امنیت غذایی» در تمام استان‌ها تشکیل می‌شود. آنطور که او گفت تمام موضوعات کشاورزی باید در این «قرارگاه» تصویب شود. این قرارگاه برای کنترل تورم و آشفتگی قیمت‌ها در بازار بود. قرارگاهی که خروجی آن سونامی در معیشت خانوارها بود.

۴ اسفند ۱۴۰۰ «قرارگاه» دیگری متولد شد و کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت «قرارگاه عملیاتی حمایت از سلامت خانواده و جوانی جمعیت» در وزارت بهداشت راه‌اندازی شد.

در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ محسن کوشش تبار، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور گفت که در طول هفته گذشته «قرارگاه رصد و پایش وضعیت گندم، آرد و نان» در وزارت کشور و در استان‌ها نیز کارگروه‌های ساماندهی گندم، آرد و نان تشکیل شد.

۴ خرداد ماه نیز خبرگزاری «ایرنا» نوشت که ابراهیم رئیسی، از تشکیل «قرارگاه خنثی‌سازی تحریم» خبر داد. او گفت «در تلاشیم شرایط طوری شود که این مشکلات برطرف و زندگی مردم طوری شود که بتوانند متفاوت از گذشته زندگی کنند و شرایط برتر و بهتر شود.»

۱۸ خرداد ۱۴۰۱ نیز احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد از تشکیل «ستاد نان» خبر داد. هدف این ستاد بررسی کم‌فروشی آرد و نان در استان‌های کشور بود.

در نخستین روز تیرماه نیز رستم قاسمی، وزیر وقت راه‌وشهرسازی از تشکیل «ستاد حل مشکلات مسکن و ساماندهی بازار اجاره» خبر داد. قاسمی گفت این ستاد به شکل مشترک بین وزارت راه‌وشهرداری تهران تشکیل شد. هدف این ستاد اجرایی کردن مصوبات سران سه قوه برای ساماندهی بازار مسکن است.

XS
SM
MD
LG