بیست گروه، مجموعه و تشکل کارگری، صنفی و مدنی با انتشار «منشور مطالبات حداقلی تشکلهای مستقل صنفی و مدنی ایران» همبستگی خود با جنبش «زن، زندگی، آزادی» اعلام و مطالبات خود در این حوزه را طی ۱۲ بند اعلام کردند.
این تشکلهای صنفی و مدنی در اطلاعیه مشترک خود اعلام کردند: در چهل و چهارمین سالروز انقلاب ۵۷ «شیرازه اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور» به چنان «گردابی از بحران و از هم گسیختگی» فرو رفته که «هیچ چشمانداز روشن و قابل حصولی» را نمیتوان برای پایان دادن به آن در «چهارچوب روبنای سیاسی موجود» متصور بود.
بیست گروه، مجموعه و تشکل کارگری و مدنی ایران در بخشی از اطلاعیه خود آوردهاند: این اعتراضات بنیادین، که «کم سابقهترین» حمایتهای بینالمللی را به خود جلب کرده، اعتراضی علیه «زنستیزی و تبعیض جنسیتی، ناامنی پایان ناپذیر اقتصادی، بردگی نیروی کار، فقر و فلاکت و ستم طبقاتی، ستم ملی و مذهبی» است.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، اتحادیه تشکلهای دانشجویی دانشجویان متحد، شورای بازنشستگان ایران و کانون مدافعان حقوق بشر از جمله گروههای امضاکننده این منشور مشترک هستند.
در هفتههای اخیر گروهها و مجموعههای مختلف سیاسی - اجتماعی مخالف جمهوری اسلامی یا چهرههای فعال اپوزسیون در داخل و خارج از کشور سعی کردهاند ائتلافها و «همگرایی»هایی را ایجاد کنند.
در ادامه این اطلاعیه مشترک، از جمله خواستهها، به «آزادی فوری و بیقید و شرط» همه زندانیان سیاسی، «منع جرمانگاری» فعالیت سیاسی و صنفی و مدنی و «محاکمه علنی» آمرین و عاملین سرکوب اعتراضات مردمی اشاره شده است.
این مجموعه تشکلهای صنفی و مدنی همچنین تاکید کردهاند: مطالبات مطروحه در این منشور، «محورهای کلی مطالبات ما امضا کنندگان را لحاظ» کرده و بدیهیست در تداوم مبارزه و همبستگی خود «به صورت ریز و دقیقتری به آنها خواهیم پرداخت.»
هفته گذشته جمعه بیست و یکم بهمنماه نیز دانشگاه «جُرج تاون» شهر واشنگتن میزبان نشستی با عنوان «آینده جنبش دموکراسی ایران» با حضور هشت چهره سرشناس مخالف جمهوری اسلامی بود.