لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۸

حمایت همسر انسیه خزعلی از تخریب بافت تاریخی؛ برخی شیراز را همان شیراز «جشن‌های ۲۵۰۰ ساله» می‌ پسندند


تخریب بافت سنتی شیراز
تخریب بافت سنتی شیراز

همسر انسیه خزعلی، معاون رئیس دولت جمهوری اسلامی که عضو هیأت امناء «آستان‌های مقدس در شیراز» است، از تخریب بافت قدیمی شیراز برای توسعه یک بنای مذهبی شیعیان حمایت و دفاع کرده است.

محمدرضا رضازاده، عضو هیأت امناء «آستان‌های مقدس در شیراز» درباره اجرای طرح موسوم به «۵۷ هکتار» برای توسعه این بنای مذهبی گفته است: بعضی افراد شیراز را همان شیراز برگزاری «جشن هنر» و شیراز برپایی «جشن‌های ۲۵۰۰ ساله» می‌پسندند و توجه به «ظرفیت والای معنوی سومین حرم اهل بیت» را برنمی‌تابند.

همسر انسیه خزعلی، معاون رئیس دولت جمهوری اسلامی در امور زنان و مشاور «تولیت حرم شاهچراغ» نقطه عطف تاریخی و فرهنگی این شهر را سفر سال ۸۷ علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به شیراز دانسته است.

طرح توسعه محل دفن «احمد بن موسی» معروف به «شاهچراغ» و فرزند امام هفتم شیعیان معروف به «۵۷ هکتار» که پیشتر لغو شده بود تا خانه‌های «بافت تاریخی شیراز» حفظ شود، دوباره در دستور کار دولت ابراهیم رئیسی قرار گرفته است.

روزنامه «سازندگی» نیز بیست و یکم بهمن‌ماه در این ارتباط نوشت: «محمدرضا رضازاده، همسر معاون امور زنان ابراهیم رئیسی که در گذشته استاندار فارس و اکنون عضو هیات امنا و معاون اجرایی شاهچراغ است مهمترین چهره تصمیم‌ساز در زمینه این تخریب است.»

بر پایه این طرح، بخش‌های زیادی از «بافت تاریخی شیراز» که برآورد شده در آن دست‌کم «۲۰۰ خانه تاریخی» قرار دارد، تخریب می‌شود تا «حرم شاهچراغ» از آنچه که اکنون وجود دارد، گسترش بیشتری یابد.

رضازاده چهارم دی‌ماه ۱۴۰۰ به خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران گفته بود: «در سفر ریاست‌جمهور و هیات دولت به استان فارس فرصتی فراهم شد؛ ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حرم حضرت احمد ابن موسی حضور پیدا کرد و آنجا مطالبی که پیرامون طرح اطراف حرم مطرح بود را خدمـت وی توضیح دادیم. وزیر هم وقت گذاشت و از منطقه بین دو حرم بازدید کرد و مشکلات مردم و بلاتکلیفی که چندین سال است آنجا مســتمراً ادامه دارد را از نزدیک مشاهده کرد.»

به نوشته روزنامه «شرق» در شماره بیست و هفتم بهمن‌ماه ۱۴۰۰، این تخریب‌ها از «دهه ۶۰» با ساخت «خیابان غربی بارگاه» آغاز شد که در آن چندین خانه تاریخی «نابود» شد. در «نیمه دوم دهه ۷۰» نیز تحت عنوان طرح «بین‌الحرمین» حدود «هفت‌ هکتار دیگر» از بافت تاریخی «جنوب حرم» تخریب شد که «بزرگ‌ترین ویرانی» در تاریخ تخریب‌های بافت تاریخی ایران در «چهار دهه گذشته» است.

بسیاری از فعالان این حوزه از جمله اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی معماری، مرمت و شهرسازی ایران، جمعی از استادان دانشگاه و سردبیران مجلات علمی- پژوهشی حوزه معماری و شهرسازی کشور، بیش از ۱۸۰ چهره علمی و دینی و همچنین فعالان میراث ‌فرهنگی در نامه‌هایی به ابراهیم رئیسی خواستار جلوگیری از تخریب‌ها شده‌اند، درخواست‌هایی که تاکنون بی‌توجه مانده‌اند.

XS
SM
MD
LG