برگزاری نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» در دانشگاه جُرجتاون شهر واشنگتن با حضور هشت چهره سرشناس مخالف جمهوری اسلامی با واکنش گستردهای در فضای مجازی همراه شده است.
بسیاری برای اشاره به این نشست در رسانههای اجتماعی از هشتگ «اتحاد رمز پیروزی» استفاده کردند.
عمار ملکی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تیلبرگ، «منشور همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» را که به اختصار «م.ه.س.ا» و همنام مهسا امینی میشود، توییت کرد.
عدهای به این جمله شاهزاده رضا پهلوی که برای همراهی تمامی مخالفان جمهوری اسلامی گفت «این اتوبوس مجانی است و نیاز به بلیت ندارد.» اشاره کردند و هشتگ «اتوبوس مجانی» یکی از ترندهای توییتر فارسی شد.
مهناز افشار، بازیگر، یکی از کسانی بود که با استفاده از این هشتگ، از «اتحاد و مشارکت حداکثری» استقبال کرد.
شرکتکنندگان در این نشست، به نشان اتحاد یکدیگر را در آغوش گرفتند؛ شیما بابایی، فعال مدنی، با انتشار ویدئویی در این مورد نوشت: «اینها نمایندگان واقعی ما هستند نه مسئولین قاتل جمهوری اسلامی!»
آزاده پورزند، پژوهشگر حقوق بشر، از پدرش سیامک پورزند یاد کرد و نوشت: «اگر بابا سيامک بود چه شبى مىبود امشب در خانه ما. ای كاش روحى باشد كه ببيند و خوشحال بشود.»
شاهین میلانی، حقوقدان مدافع حقوق بشر نیز گفت: «به جای اصرار بر گوناگونی قومی یا مذهبی یا جنسیتی، بهتر است روی گوناگونی سیاسی تمرکز کنیم.»
مقداد جبلی، که برادرش رئیس صدا و سیما است، و پسر برادر دیگرش در پرواز «پیاس ۷۵۲» هواپیمای اوکراینی با شلیک موشک سپاه کشته شد، در توییتی صفات مثبتی را برای هر کدام از شرکتکنندهها در نشست برشمرد و نوشت: «مگر به جمع تمام این صفات و حالات میشود خوشبین نبود؟»
نیکآهنگ کوثر، فعال حوزه آب، محیطزیست و زمینشناسی اشاره شاهزاده رضا پهلوی به بحران آب و کمک گرفتن از کارشناسان را مورد توجه قرار داد که گفته بود «هر روز که میگذرد، چقدر آسیب به کشور ما میرسد» و «بحران آب میتواند در کشور ما خیلی بیشتر از هر مسئله سیاسی» مشکل باشد.
مهدی کتابچی، پژوهشگر دانشگاه مریلند در حوزه آب نیز از این که شاهزاده رضا پهلوی به مشکلات محیطزیستی و بحران آب و حامد اسماعیلیون به عدالت محیطزیستی اشاره کردند ابراز خرسندی کرده است.
لادن برومند، از بنیانگذاران بنیاد عبدالرحمن برومند با اشتراکگذاری توییت آقای کتابچی نوشت: «جهانبینی مشترکشان مبتنی بر اصالت فرد و حقوق جهانشمول بشر خبر خوبی است.»
اما علی افشاری، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی، موضع شاهزاده رضا پهلوی را «متناقض» توصیف کرده است و نوشته است: «او از یک سو دعوت به اتحاد و فعالیت حول اشتراکات در تجمعات ۱۱ فوریه گرفته و از سوی دیگر انقلاب مردمی بهمن ۵۷ را "بهمن شوم و فلاکتبار" نامیده است.»
بهروز بوچانی، نویسنده، نیز گفت: «تا زمانی که پذیرفتن تکثر هویتی و جنسی و جنیستی در ایران به گفتمان اصلی تبدیل نشود، این شکل از نشستها صرفا نمایش است.»
شماری از افراد نیز به در آغوش گرفتن چهرهها پس از پایان نشست را نمادی از کنار گذاشتن اختلافات برای گذار از جمهوری اسلامی دانستهاند.
داریوش زند در توصیف این لحظه نوشت: «قاب جمهوری اسلامی سوز»
در این نشست حامد اسماعیلیون دبیر و سخنگوی انجمن خانوادههای قربانیان پرواز پیاس۷۵۲، نازنین بنیادی فعال حقوق بشر و هنرپیشه، شاهزاده رضا پهلوی، شیرین عبادی حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، مسیح علینژاد روزنامهنگار و فعال حقوق زنان، گلشیفته فراهانی هنرپیشه و فعال حقوق بشر، علی کریمی ملیپوش سابق فوتبال ایران و فعال حقوق بشر، و عبدالله مهتدی دبیرکل حزب کومله کردستان ایران به طور حضوری و ویدیویی سخنرانی کردند.