حادثه تیراندازی در سفارت آذربایجان در تهران، علاوه بر بازتابهای متفاوت بینالمللی، واکنشهای مختلفی را نیز در مطبوعات ایران در پی داشت، از اعلام «مبهم» بودن حادثه تا احتمال «تنشزایی» میان روابط دو کشور. هرچند وزیر خارجه جمهوری اسلامی مدعی شده که تهران «آماده همکاری» با جمهورى آذربايجان برای روشن شدن ابعاد «حادثه» است.
صبح شنبه، یک روز پس از حادثه، روزنامه «کیهان» که زیر نظر نماینده مستقیم علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود، در این رابطه از باکو خواسته «فریب» اسرائیل را نخورد و مدعی شده است «رسانههای غربی» در پی آن هستند تا یک «اختلاف شخصی» را به مسالهای «سیاسی و دیپلماتیک» تبدیل کنند.
پیش از ظهر جمعه هفتم بهمنماه یک نفر با سلاح کلاشینکف وارد سفارت جمهوری آذربایجان در تهران شد و شروع به تیراندازی کرد که بنا بر اعلام وزارت خارجه این کشور، موجب مرگ رئیس تیم حفاظت سفارت و جراحت دو نگهبان شد.
روزنامه خراسان یکی از شدیدترین تحلیلها در این رابطه را منتشر کرد. این روزنامه در مطلبی با عنوان «چرا باکو چنین روایتی را ارائه میکند؟» در ۸ بند به تحلیل این رویداد و واکنش مقامات آذربایجان پرداخت. این روزنامه ضمن انتقاد از «تروریستی» خواندن آن رویداد توسط مقامات آذربایجان «رسانههای آذری» را به «فضاسازی» متهم کرد و نوشت: «تعطیل کردن کامل سفارت باکو در تهران اقدامی متناسب با قتل یک مامور دون پایه حراستی نیست و مطمئنا اهدافی فراتر از اعتراض به این حادثه در پشت پرده این تصمیم وجود دارد.» در بند دیگری از این یادداشت با اشاره به سخنان رئیس جمهوری آذربایجان آن سخنان را نشان از وجود «برنامه خطرناک این جمهوری برای افزایش تنش با ایران» دانست.
این روزنامه با تاکید براینکه «باکو، اسرائیلیترین تهدید در پیرامون مرزهای ایران است» اسرائیل و ترکیه را متهم کرد که آذربایجان را «ترغیب به تصرف جنوب ارمنستان» کردهاند تا «تصرف استان سیونیک ارمنستان» توسط آذربایجان «به رویارویی با تهران منتهی» شود که به ادعای این روزنامه «این همان آرزوی اسرائیل است.»
از دیگر روزنامهها، روزنامه «فرهیختکان» وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی در شماره امروز هشتم بهمنماه خود با «مبهم» دانستن این تیراندازی مرگبار، آورده است: درباره این حادثه، «ابهامات فراوانی» وجود دارد که یکی از بزرگترین آنها، انگیزه فرد شلیک کننده از «بههمراه آوردن فرزندانش» در صحنه عملیات است.
از نخستین واکنشها به تیراندازی شنبه در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، سخنان الهام علیاف رئیسجمهور این کشور بود که آن را «اقدامی تروریستی» نامید.
روزنامه «شرق» نزدیک به طیف اصلاحطلب حکومت ایران هم در این باره با تکرار سخنان مسئولان جمهوری اسلامی در رابطه با آن، نوشت که «حملهای با انگیزه شخصی» بوده و آن را «حمله مسلحانه» نامید.
برخی رسانههای ایران تصاویری از بازجویی فرد مهاجم به سفارت آذربایجان منتشر کردهاند که در گفتگو با حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران ادعا کرده همسرش «۹ ماه» پیش به این سفارت آمده و «به زور» او را نگه داشته بودند.
در این میان، روزنامه «جوان» وابسته به سپاه پاسداران، مدعی شد که مقامات باکو به این واقعه «واکنش هیجانی و مشکوک» از خود بروز دادهاند.
حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه حمهوری اسلامی نیز اعلام داشته است که تهران «آماده همکاری» با جمهورى آذربايجان برای روشن شدن ابعاد «حادثه» حمله به سفارت است.
بعضی از رسانههای مکتوب داخلی مانند روزنامههای «اطلاعات» نزدیک به طیف سنتی حاکم بر ایران و «هممیهن» نزدیک به طیف اصلاحطلب حکومت، هیچ اشارهای به این رویداد در صفحه نخست خود نکردهاند.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز جمعه هفتم بهمنماه گفته بود: ایالات متحده «هرگونه خشونت» را محکوم میکند و از مقامات ایرانی میخواهد «مسئولان حمله» به سفارتخانه جمهوری آذربایجان در تهران را «مورد بازخواست قرار دهند.»