خودرو گران میشود اما کیفیت بالا نمیرود که هیچ، تنزل هم پیدا میکند. تولیدکننده از نبود صرفه اقتصادی سخن میگوید، مصرفکننده از گرانی و بیکیفیتی خودرو گلایه دارد و مقامات دولتی علت را در هر جایی جستجو میکنند بجز سیاست گذاری و مدیریت خود.
در همین رابطه خبرگزاری ایلنا، افزایش قیمت خودرو را شوک بیسابقهای به بازار اعلام کرد و نوشت: «خودرو در ۲۰ روز گذشته با افزایش ۴۰ درصدی مواجه شده است.»
این خبرگزاری به نقل از نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل شیراز، میگوید: «افزایش قیمت خودرو روزانه و حتی ساعتی است و تغییر قیمتها به نحوی است که تنها میتوانیم نظاره گر باشیم.»
در سوی دیگر عبدالله توکلی مدیر دفتر صنایع خودرو وزارت صمت میگوید: تقاضای انباشته شده، انتظارات تورمی، نرخ ارز، عدم امنیت روانی جامعه بخاطر «آشوبهای خیابانی»، تبدیل خودرو به کالای سرمایهای و عدم تصویب مالیات بر عایدی سرمایه، ۶ عامل تشدید گرانی خودرو است.
افزایش قیمتها در حالی است که رئیس پلیس راهور فراجا از کیفیت پایین خودروها خبر میدهد. کمال هادیانفر با بیان اینکه ۳۴ درصد تصادفات در راههای اصلی است، گفت: «۷۵ درصد تلفات جانی تصادفات نیز در این مسیرها صورت میگیرد.»
او با بیان اینکه ما تا این لحظه هیچ تغییر جدی در کیفیت و ایمنی خودروهای مونتاژ و تولید داخل ندیدهایم، گفت: «اگر چه سه سال پیش تولید پراید با پیگیریهای فراوان متوقف شد اما ما تا سالها این اثرات منفی را در کشور ملاحظه میکنیم. به عنوان مثال خودرو پیکان چندین سال است که در کشور تولید نمیشود اما در برخی شهرها این خودرو همچنان وجود دارد.»
هادیانفر با بیان اینکه ما از دولت و مجلس برنامه کوتاه مدت جدی اثربخش و پایدار در موضوع خودرو درخواست داریم، گفت: «در موضوع واردات هم اگر حمایت کردیم بر این اساس بود که خودروی کم مصرف و ایمن وارد شود اما اگر بنا به واردات خودرو هندی است همان پراید تولید شود بهتر است.»