از روز شنبه هفتم آبان پیامکهای گسترده تحت عنوان ممنوعیت ورود دانشجویان به دانشگاه و خوابگاه و سلب امکانات رفاهی دانشجویان، آغاز شده است و تا کنون تنها در دانشگاه علامه طباطبایی تهران، ۱۳۲ دانشجو از ورود به دانشگاه منع شدهاند.
بنابر گزارشهای منتشر شده، تفکیک دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی که با محدودیت روبهرو شدهاند، شامل ۵۶ دانشجو از دانشکده ادبیات، ۱۷ دانشجو از دانشکده ارتباطات، ۱۶ دانشجو از دانشکده اقتصاد، ۹ دانشجو از دانشکده علوم اجتماعی، ۷ دانشجو از دانشکده حقوق، ۴ دانشجو از دانشکده مدیریت میشود.
بر اساس این گزارش، به گفته برخی از دانشجویان، این اقدام که از آن با عنوان «فاجعه» یاد کردهاند با استناد به گزارش دفتر حراست دانشگاه و همکاری دانشجویان بسیجی با آن، صورت گرفته است.
به نظر میرسد برخورد قهری با دانشجويان معترض در دستورکار قرار گرفته است چراکه هیئت رئیسۀ دانشگاه صنعتی شریف نیز با انتشار اطلاعیهای دانشجویان معترض به تفکیک جنسیتی را «قانونشکن» و «هنجارشکن» خواند و تهدید به اخراج از دانشگاه کرده است.
هیئت رئیسۀ دانشگاه شریف در اطلاعیه اخیر خود از «کمیتۀ انضباطی» خواسته است که با استفاده از تمام «ظرفیتهای قانونی خود همچون تعلیق، اخراج و...» با دانشجویان معترض برخورد کند.
روز یکشنبه ۸آبان ماه، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران نیز با انتشار اطلاعیهای از ممنوع الورود شدن تعدادی از دانشجویان معترض به این دانشگاه خبر داده بود.
دامنه اخراج و تعلیق به شهرستانها هم رسیده است و رئیس دانشگاه یاسوج در مورد خبر اخراج ۲۰۰ دانشجو گفته است: «طبق قانون دانشجویان خاطی را که حرف گوش کن نیستند، اقدام بازدارنده جهت کنترل وضعیت انجام دادیم و حدود ۷۰ - ۸۰ نفر دانشجو بودند که برای ۲۰ دانشجو حکم تعلیق یک تا دو ترم زده ایم.»
برخورد با دانشجویان در دانشگاههای مختلف در حالی ادامه دارد که اعتراضات در محیط دانشگاهها هم هر روز به اشکال مختلف ادامه یافته است. حسین سلامی، فرمانده سپاه، در اوایل هفته جاری، ضمن تهدید دانشجویان از آنها خواسته بود تا به اعتراضات پایان دهند. خواستهای که نه تنها گوشی برای شنیدن نداشت، بلکه با واکنش دوباره دانشجویان و تداوم تجمعهای اعتراضی همراه بود.