جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه به سووال بخش فارسی صدای آمریکا در مورد تازهترین ارزیابی از مذاکرات وین و اینکه برخی از نمایندگان جمهوریخواه کنگره در نامهای به رئیس جمهوری آمریکا وعده دادند که با احیای توافق ۲۰۱۵ مخالفت خواهند کرد و در صورت روی کار آمدن دولت جمهوریخواه آنرا کنار خواهند گذاشت پاسخ داد.
او ابتدا به ارزیابی دولت جو بایدن از مذاکرات پرداخت و گفت: «برداشت ما این است که پیشرفت قابل توجهی در هفته گذشته حاصل شده است و به پیشرفت در مذاکرات ادامه می دهیم، اما تا زمانی که همه چیز به توافق نرسیده است، هیچ توافقی صورت نگرفته است.»
جن ساکی افزود: «اگر ایران جدیت نشان دهد، ما میتوانیم و باید ظرف چند روز به تفاهمی در مورد بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام برسیم. هر چیزی فراتر از آن، احتمال بازگشت به توافق را در معرض خطر جدی قرار میدهد.»
این مقام کاخ سفید در ادامه در مورد نامه دهها نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به جو بایدن در مورد مخالفتشان با احیای برجام گفت: «در حالی که من مطمئناً قصد ندارم پیش بینی کنم یا بگویم که در یک دولت جمهوری خواه آینده چه رخ خواهد داد، اما این (مذاکرات) فکر می کنم یادآور مهمی برای همه است، صرف نظر از وابستگی سیاسی که طی چهارسال گذشته که رئیس جمهور سابق از توافق خارج شد، با چه اتفاقاتی مواجه شدیم. ما نظارت و رصد کامل را نسبت به توانایی های هسته ای آنها از دست دادیم، آنها پیشرفت قابل توجهی کردند و ما را در نقطه ای که امروز در آن هستیم قرار دادند ،یعنی موقعیت بسیار دشواری که تلاش داریم از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کنیم.»
او در ادامه در مورد اینکه آیا آقای بایدن پاسخ این گروه از نمایندگان را خواهد داد گفت که در این باره اطلاعاتی ندارد.
یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: رئیس جمهور عمیقاً متعهد به ادامه تعامل نزدیک با کنگره به شیوهای دو حزبی است، زیرا سیاست ایران همچنان در حال توسعه است.
او همچنین به حضور رابرت مالی فرستاده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران و مذاکره کننده ارشد آمریکا در جلسات توضیحی درباره روند مذاکرات هسته ای ایران در وین با اعضا و کارکنان نمایندگان کنگره در سطوح طبقه بندی شده و طبقه بندی نشده اشاره کرد و گفت چنین جلساتی باز هم برگزار خواهند شد.
این مقام رسانهای در شورای امنیت ملی کاخ سفید در ادامه تشریح سطوح همکاری دولت جو بایدن با کنگره گفت: دولت حقایق و شرایط هرگونه بازگشت ایالات متحده به برجام را برای تعیین پیامدهای تحت «قانون بررسی توافقنامه هسته ای ایران در سال ۲۰۱۵» به دقت بررسی خواهد کرد.
او بار دیگر موضع دولت رئیس جمهوری بایدن در مورد فواید برجام را برشمرد که «زمانی که برجام به طور کامل اجرا شد، تمام راه های دستیابی ایران به سلاح هسته ای را بسته بود. بازگشت متقابل به اجرای کامل توافق، بهترین راه برای تضمین تحقق اهداف فوری عدم اشاعه تسلیحات هسته ای ما است. این امر مستلزم آن است که ایران به طور قابل توجهی پیشرفت برنامه هسته ای خود را به عقب برگرداندو اقدامات نظارتی و راستی آزمایی تقویت شده را از سر بگیرد و این اقدامات بار دیگر مسیرهای ایران به سمت بمب را مسدود می کند.»