لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۴

کرونا در ایران - نامه انتقادآمیز وزیر بهداشت به آیت الله خامنه ای؛ مقامات بهداشتی و دانشگاهی از «طغیان کرونا» در مناطق مختلف کشور خبر می‌دهند


ایران - آرشیو
ایران - آرشیو

همزمان با شدت گرفتن شیوع بیماری کرونا در ایران، مقام‌های بهداشتی و دانشگاهی ایران از «طغیان کرونا» و «وجود شرایط بسیار وخیم» در مناطق مختلف کشور خبر می‌دهند.

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران روز یکشنبه ۱۰ مرداد گفت «در هفته گذشته حدود ۱۸۰ هزار مورد بستری سرپایی مثبت در کشور شناسایی شده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران ایران، حریرچی با بیان اینکه آمار موارد سرپایی، موارد بستری و تعداد فوت شدگان بیماران کرونایی نسبت به هفته گذشته افزایش پیدا کرده است گفت همین موضوع مقامات را نگران تر کرده است.

به گفته این مقام ارشد وزارت بهداشت، «ظرفیت اغلب بیمارستان‌های سراسر کشور» تکمیل است و استان‌هایی مانند تهران، البرز، مازندران و گلستان با «کمبود تخت» و «خستگی مفرط» کادر درمان مواجه اند.

در این میان، پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی استان زنجان از «جولان» و «حالت طغیانی» ویروس کرونا «در همه نقاط استان» خبر داد و گفت: «روند سرپایی و بستری بیماران مبتلا به کرونا صعودی بوده و در روزهای آتی شاهد تندتر شدن شیب صعودی بستری‌ها در استان خواهیم بود.»

در استان فارس، مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به وخیم‌تر شدن وضعیت شیوع کرونا در این استان گفت: «در حال حاضر شرایط شیوع کرونا در استان به مرحله بحرانی رسیده‌» است.

همچنین، خبرگزاری ایسنا نامه ای از سعید نمکی، وزیر بهداشت به آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی منتشر کرد که در آن نمکی از رعایت نشدن محدودیت های کرونایی در شهرهای مذهبی به شدت انتقاد کرده و خواهان تعطیلی دو هفته ای کشور برای مقابله با کرونا شده است. در بخشی از این نامه نوشته شده است: «شهر‌های مذهبی همه روزه بدون اطلاع ما میزبان زائرین افغانستانی و پاکستانی است که ما اصلا خبر نداریم و نمی‌دانیم از کجا و چگونه آمده اند؟ و آلودگی در چه حدیست؟»

خبرگزاری ایسنا ساعتی بعد این خبر را از خروجی خود حذف کرد و دیگر خبرگزاری ها نیز از انتشار این نامه خودداری کرده اند.

به نظر می رسد با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز همه گیری کرونا، مقامات بهداشتی ایران هنوز نتوانسته‌اند سیاست منسجم و روشنی برای مقابله با این بیماری در پیش بگیرند.

بخش بزرگی از جمعیت ایران هنوز واکسینه نشده است و معلوم نیست واکسن‌های موجود بتواند کرونا و گونه‌های جهش یافته آن مانند دلتا را ریشه کن کند.

آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران با ممنوع کردن ورود واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی در نظر داشت با استفاده از واکسن‌های ساخت داخل، و واکسن‌های چینی و روسی برنامه واکسیناسیون را پیش ببرد؛ برنامه ای که حتی به اذعان آقای خامنه‌ای موفق نبوده است.

در این میان، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، روز یکشنبه گفت برای قطع زنجیره کرونا در ایران باید واکسن وارد شود. به گفته او، با توجه به روند فعلی واکسیناسیون، قطع این زنجیره «تا پایان سال» محقق نخواهد شد.

وزارت بهداشت ایران وجود ۳۲ هزار و ۵۱۱ بیمار جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور را در فاصله زمانی ۹ مرداد تا ۱۰ مرداد تأیید کرده است. همچنین ظرف این مدت، ۳۶۶ نفر دیگر جان خود را از دست داده و مجموع جان ‌باختگان ویروس کرونا در آمار رسمی ایران به ۹۰ هزار و ۹۹۶ نفر رسیده است. بسیاری از کارشناسان در مورد آمار رسمی موارد ابتلا به کرونا در ایران ابراز تردید کرده‌اند و آمار واقعی را بسیار بیشتر از آمار اعلام شده می‌دانند.

در حال حاضر ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی، و ۵۳ شهر در وضعیت زرد هستند.

XS
SM
MD
LG