لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۸

آیت اﻟله خامنه‌ای بر استفاده از «فناوری‌های نوین» در برگزاری انتخابات تاکید کرد


رهبر جمهوری اسلامی ایران در ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات، بر استفاده از فناوری‌های نوین در جریان رای گیری و شمارش آرا تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری‌های داخلی ایران، آیت اﻟله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۴ مهر سیاست‌های کلی انتخابات در ایران را بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی، به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ابلاغ کرد.

بر اساس یکی از بندهای نامه ابلاغ شده آیت اﻟله خامنه‌ای، «بهره گیری از فناوری‌های نوین در جهت سرعت و سلامت اخذ رای و شمارش آرا»، یکی از سیاست های ابلاغ شده است.

طی سال گذشته وزارت کشور که مسئول اجرای انتخابات است طرح برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان به صورت الکترونیک را تهیه کرد، اما اجرای آن با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد.

رای گیری و شمارش آرا در ایران به صورت دستی صورت می‌گیرد، اما وزارت کشور سال گذشته تلاش کرد تا این شیوه را به رای گیری الکترونیک تغییر دهد. در حالی که وزارت کشور اعلام کرده بود که تمام مقدمات و امکانات برای انتخابات الکترونیک فراهم شده است، سخنگوی شورای نگهبان گفت این شورا به دلیل «نواقص قانون و مشکل امنیتی سیستم انتخابات الکترونیکی» با آن مخالف است.

رهبر جمهوری اسلامی در چند بند دیگر سیاست های انتخابات مواردی را ابلاغ کرد‌ه است که به مسئولیت های شورای نگهبان مربوط می‌شود. «تعیین دقیق معیارهای داوطلبان با تأکید بر تعهد به اسلام، نظام اسلامی و قانون اساسی به‌ویژه التزام به ولایت فقیه» و «تعریف و اعلام معیارهای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان» از جمله بندهایی است که به طور مستقیم به شورای نگهبان مربوط است.

این بندهای در حالی ابلاغ شده است که رد صلاحیت گسترده نامزدها در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در سال گذشته خبرساز شده بود. همان زمان، رهبر جمهوری اسلامی انتقاد از شورای نگهبان در مورد رد صلاحیت ها را رد کرد و این موضوع را ناشی از مشکل و نقص قانونی دانست. او خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی گفت که اگر این موضوع نیاز به اصلاح قانونی دارد باید قانون اصلاح شود.

آیت اﻟله خامنه‌ای در بند دیگری از سیاست‌های ابلاغ شده، «نیروهای مسلح ممنوعیت، قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و نهادهای عمومی» را از ورود به «دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان» منع کرد.

موضوع حمایت از نامزدهای انتخاباتی و تاثیر گذاری نهادهای نظامی نظیر سپاه پاسداران و بسیج در انتخابات، به ویژه پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸، همواره مورد انتقاد بوده است. این در حالی است که مسئولان سیاسی سپاه و برخی از فرماندهان آن، طی سال‌های گذشته بر نقش این سازمان نظامی در «مهندسی انتخابات» و تاثیرگذاری بر آن تاکید کرده بودند.

ابلاغ سیاست های کلی انتخابات در حالی صورت گرفته است که جناح های سیاسی برای گزینش نامزدهای خود در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آماده می شود.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG