لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۸

اوباما در آخرین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل خواستار اصلاح روند کنونی جهان شد


آخرین سخنرانی باراک اوباما در مقام ریاست جمهوری ایالات متحده در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد - ۳۰ شهریور ۱۳۹۵
آخرین سخنرانی باراک اوباما در مقام ریاست جمهوری ایالات متحده در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد - ۳۰ شهریور ۱۳۹۵

رئیس جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۶ در آخرین سخنرانی خود در این مقام در هفتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با اشاره به موفقیت‌های هشت سال گذشته جامعه جهانی و چالش‌های باقیمانده، تاکید کرد که همه ما با اصلاح روند موجود در جریان، باید با هم رو به جلو حرکت کنیم.

باراک اوباما، ضمن دفاع کلی از رویکرد ایالات متحده در عرصه سیاست خارجی به عنوان یک ابرقدرت نادر در جهان، به رغم وجود برخی اشکالات، گفت که آمریکا فراتر از منافع محدود خود اندیشیده است و معتقدم که "نیروی نیکی" بوده است.

وی به وجود نقص‌های اساسی در نظم بین الملل اشاره کرد و خطاب به دیگر کشورها خواستار اصلاح روند کنونی در جهان شد، تا به گفته او کشورها و مردم آنها بیش از این به سمت یک جهان چندپاره‌تر حرکت نکنند.

رئیس جمهوری ایالات متحده اضافه کرد، دیدگاه هایی مانند بنیادگرایی مذهبی، ملی گرایی و عوام فریبی را نمی توان نادیده گرفت، چرا که دیدگاه هایی قدرتمند هستند که از عواملی مانند نابرابری سرچشمه گرفته اند.

آقای اوباما گفت، جهانی که یک درصد انسان‌ها ۹۹ درصد ثروت را در اختیار داشته باشند هرگز باثبات نخواهد بود، و در ادامه از کشورهایی که اقتصادی قدرتمند دارند خواست برای پر کردن شکاف بین کشورهای فقیر و غنی در سراسر جهان، تلاش بیشتری به خرج دهند.

جهان آنقدر کوچک است که نمیتوان دور خود دیوار ساخت

رئیس جمهوری آمریکا با بیان این که "جهان خیلی کوچک" است و ما هم همگی به صورت تنگاتنگی به یکدیگر وصل هستیم، خواستار رد هرگونه تبعیض، نژادپرستی، بنیادگرایی، و این اعتقاد که برخی اقوام بر دیگران برتری دارند شد و گفت، جهانی که ما در آن زندگی می‌کنیم آنقدر کوچک هست که نتوانیم دور خود دیوار بسازیم.

وی که چند ماه بیشتر در مقام ریاست جمهوری آمریکا در کاخ سفید اقامت نخواهد داشت و هشتمین سخنرانی خود را در این نشست سالانه ایراد می‌کرد، رسیدن به توافق بر سر لزوم مقابله با تغییرات آب و هوایی، توافق جامع هسته‌ای ایران، از سرگیری روابط دیپلماتیک با کوبا پس از حدود نیم قرن، و تشکیل نخستین دولتی که در میانمار به صورت دموکراتیک انتخاب شده است را از جمله موفقیت‌های دولت خود در هشت سال گذشته دانست.

توافق هسته‌ای با ایران امنیت سراسر جهان را تأمین کرد

باراک اوباما با تاکید بر این که این دستاوردها بدون همکاری همه امکان‌پذیر نبود، گفت باید این همکاری‌ها ادامه یابد تا مطمئن شویم منافع حاصل از این همگرایی، همه مردم جهان را شامل خواهد شد. وی با اشاره به توافق جامع اتمی سال گذشته با ایران گفت، وقتی تهران موافقت کرد فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند، جامعه جهانی هم پذیرفت که امکان تعامل آن کشور را با دنیا فراهم کند.

وی تاکید کرد که وقتی ایران می‌پذیرد که با جهان همکاری کند، این باعث امنیت سراسر جهان می‌شود و برعکس وقتی کره شمالی حاضر به همکاری با دنیا نیست، همه در احساس ناامنی شریک هستند. این اظهارات کمتر از دو هفته پس از پنجمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی بیان می‌شود که انتقادات تند آمریکا و جهان را در پی داشت.

سرزمینهای فلسطینی‌ را نمی‌توان برای همیشه اشغال کرد

رئیس جمهوری آمریکا همچنین به اختلاف دیرینه اسرائیل و فلسطینی‌ها اشاره کرد و گفت، اگر فلسطینی‌ها خشونت را رد کرده و مشروعیت اسرائیل را بپذیزند و اسرائیلی ها هم قبول کند که نمی توان سرزمین‌های فلسطینی را برای همیشه اشغال و در آنها شهرک سازی کرد، آنوقت آنها مطمئنا وضعیت بهتری خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت، در خاور میانه شاهد درگیری‌ها و ناآرامی‌های متعددی بودیم، چون رهبران برخی کشورها به دنبال مشروعیت بخشیدن به قدرت خود هستند، اما نه از طریق دموکراسی، بلکه با تحت فشار گذاشتن، سرکوب و حذف منتقدان و مخالفان خود.

درباره پناهجویان تصمیم درست بگیریم، حتی اگر سیاست آن را دشوار کند

باراک اوباما با اشاره به بحران پناهجویان ناشی از این درگیری‌ها، گفت ‌همه ما باید هم اکنون که اینجا در مجمع عمومی جمع هستیم به بحران پناهجویان رسیدگی کنیم و با آنها همدردی داشته باشیم و به این فکر کنیم که هر کسی از ما می‌توانست جای این آوارگان باشد و باید هم‌اکنون تصمیم درست بگیریم، حتی اگر سیاست این کار را دشوار کند.

اظهارات رئیس جمهوری آمریکا در نخستین روز آغاز به کار نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در حالی است که آتش بس موقت یک هفته‌ای در سوریه، که به دنبال توافق واشنگتن و مسکو حاصل شد، به پایان رسیده و درگیری‌ها در آن کشور جنگ زده از سر گرفته شده است.

روسیه به دنبال احیای شکوه از دست رفته خود با استفاده از زور است

رئیس جمهوری آمریکا در اشاره به بحران اوکراین و اقدام مسکو در الحاق شبه جزیر کریمه به خاک خود، با بیان این که روسیه به دنبال احیای شکوه از دست رفته خود با استفاده از زور است، هشدار داد که دخالت کرمیلن در امور همسایگان خود موجب کاهش احترام به آن کشور و تضعیف موقعیت روسیه در عرصه جهانی می‌شود.

ایالات متحده از دولت اوکراین در برابر شورشیان جدایی طلب مورد حمایت مسکو حمایت می کند و در بحران سوریه نیز حامی عمده مخالفان میانه رو بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق - که به شدت از سوی روسیه حمایت می شود - است.

با این حال، واشنگتن و مسکو در تلاش هستند در مورد برقراری یک آتش بس دائم و سراسری در سوریه به عنوان مقدمه ای برای از سرگیری مذاکرات صلح با هدف یافتن یک راه سیاسی به منظور پایان دادن به جنگ داخلی در آن کشور، به توافق برسند.

XS
SM
MD
LG