لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۷

جنگل تیجوکا در ریو، از معدود جنگل های بارانی باقیمانده در جهان


بخشی از جنگل بارانی تیجوکا
بخشی از جنگل بارانی تیجوکا

خبرنگار اعزامی صدای آمریکا به برزیل - بازی های المپیک ۲۰۱۶ یکی از جاذبه های موقت شهر ریو دو ژانیو در برزیل است. اما این شهر جاذبه های دائمی زیادی دارد که گردشگران این روزها سعی می کنند همزمان با تجربه کردن حضور در بازی های المپیک، از آنها نیز دیدن کنند.

یکی از جواهرات ریو، جنگل ملی تیجوکا است. گفته می شود این پارک ملی برزیل بزرگترین جنگل شهری در دنیا است، یعنی جنگلی که در شهر و یا حومه یک شهر قرار دارد.

پارک ملی تیجوکا یک جنگل بارانی استوایی به شمار می رود و حیوانات متنوعی در آن زندگی می کنند.

جنگل بارانی تیجوکا
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

بسیاری از جنگل های بارانی از جمله جنگل آمازون که بزرگترین جنگل بارانی جهان است به سب قطع درختان آسیب های فراوانی دیده اند. جنگل تیجوکا از معدود جنگل های بارانی استوایی باقی مانده در جهان است. این جنگل در حقیقت در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی به دستور آخرین امپراتور برزیل احیا شد. او نگران شرایط آب ریو دو ژانیرو بود و دستور داد در زمین جنگل تیجوکا که درخت هایش برای مصارف کشاورزی قطع شده بودند بار دیگر درختان محلی کاشته شوند. این یک پروژه موفق احیای جنگل ها به شمار می رود.

آبشار پارک تیجوکا در برزیل
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

تیجوکا کوهستانی و دارای چندین آبشار است. راه رفتن در آن بدون راهنمای تور می تواند تجربه سختی را به همراه داشته باشد. جنگل تیجوکا رطوبت بالایی دارد و هوا در آن خنک تر از شهر است.

توسعه و جنگل زدایی

برزیل، بزرگترین اقتصاد آمریکای جنوبی است. روی دیگر توسعه حساب نشده اقتصادی برزیل آسیب دیدن فراوان طبعیت بوده است.

با اینکه، دولت برزیل روند توسعه این کشور را "پایدار" می داند و اعلام کرده است که نرخ جنگل زدایی در آمازون را به شدت کاهش داده است، اما به نوشته نیوزویک، فساد فراگیر، بی قانونی و زمین خواری گسترده دستاوردهای مورد ادعای دولت برزیل در مبارزه با جنگل زدایی را به خطرانداخته است.

این نشریه نوشته است نرخ جنگل زدایی در برزیل در سال های اخیر بار دیگر شدت گرفت و تحلیل تصاویر ماهواره ای بدست آمده از سازمان آمریکایی "ناسا" نشان می دهد که جنگل زدایی در آمازون با سرعت قابل توجهی ادامه دارد.

یک کارشناس برزیلی سال گذشته به نیوزویک گفت که اگر این روند تغییر نکند ممکن است اثری از آمازون در ۳۰ یا ۴۰ سال آینده باقی نماند.

همین تهدید به تنهایی برای خیلی از گردشگرانی که برای المپیک وارد ریو می شوند کافی است که به سراغ جنگل بارانی تیجوکا بروند تا دست کم یک بار هم که شده حضور در یک جنگل بارانی استوایی را تجربه کنند.

XS
SM
MD
LG