لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۵

خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رای آورد؛ ارزش پوند به کمترین میزان ۳۱ سال گذشته رسید


بازارهای مالی شرق آسیا به نتیجه همه پرسی برای جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا واکنش منفی نشان دادند.
بازارهای مالی شرق آسیا به نتیجه همه پرسی برای جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا واکنش منفی نشان دادند.

با نهایی شدن شمارش نتایج همه‌پرسی بریتانیا و رای به جدایی از اتحادیه اروپا، ارزش پوند کاهش شدیدی داشت به طوریکه ارزش واحد پول بریتانیا در برابر سایر ارزها به پایین ترین در ۳۱ سال گذشته رسید.

کاهش ارزش پوند بریتانیا وقتی آغاز شد که نتایج اولیه نشان می داد موافقان ترک اتحادیه اروپا در شمارش آرا پیش هستند.

ارزش هر پوند بریتانیا در مقابل دلار تا ساعت چهار صبح به وقت لندن به ۱.۱۰۲ رسید که از ۱۹۷۸، این پائین ترین ارزش پوند است. همزمان دلار سه درصد رشد داشت که از ۱۹۷۸ این رشد بی سابقه است.

همه پرسی روز پنجشنبه برای ماندن یا ترک اتحادیه از سوی بریتانیا برگزار شد.

پیش از برگزاری این همه پرسی رهبران بریتانیا و کشورهای اروپایی خواستار رای به ماندن از سوی مردم بریتانیا شدند.

همزمان برخی تحلیلگران اقتصادی از تاثیر منفی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا گفتند. با این حال کمتر کسی پیش بینی می کرد که تنها ساعتی بعد از اولین شمارش آرا، ارزش پوند چنین کاهشی داشته باشد.

این نمودار سقوط ناگهانی ارزش پوند در مقابل دلار را نشان می دهد:

با اینکه شهرهای منچستر و نیوکاسل به ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا رای دادند اما اغلب شهرهای کوچک و برخی شهرها چون ساندرلند، بیش از ۶۰ درصد به ترک اتحادیه اروپا رای دادند.

موقعیت دشوار کامرون

در حالی اکثریت بریتانیایی ها به جدایی این کشور از اتحادیه اروپا رای دادند که این رای دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا را در موقعیت دشواری قرار می دهد.

آقای کامرون در بدو ورود به این سمت، وعده برگزاری این همه پرسی را داده بود اما گمان نمی کرد که اکثریت به آن رای بدهند.

یکی از خوشحال ترین سیاستمداران بریتانیا نیگل فراگ، رهبر حزب مستقل بریتانیا و از حامیان ترک اتحادیه اروپا است. او ساعتی قبل از پایان نتایج گفت اگر مردم به ترک اتحادیه اروپا رای بدهند، کامرون باید فورا استعفا بدهد.

نیگل فراگ، رهبر حزب مستقل بریتانیا

درباره آینده کاری نخست وزیر بریتانیا اختلاف نظر است. با اینکه این همه پرسی تاثیر مستقیمی بر کار او ندارد اما چون کامرون همه تلاش را برای ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا کرد، برخی می گویند رای منفی مردم یعنی او مشروعیت برای ادامه نخست وزیری را ندارد.

هیلاری بن، وزیر خارجه دولت سایه در حزب کارگر از جمله کسانی است که می گوید آقای کامرون باید فورا کناره گیری کند.

برخلاف او، لیام فاکس، وزیر دفاع سابق بریتانیا که اکنون طرفدار جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا است، عقیده دارد، دیوید کامرون نباید کنار بکشد. او باید بماند تا بریتانیا از دوران پرتلاطم بگذرد.

نمایندگان حزب محافظه‌کار که کامرون رهبر این حزب است در نامه ای گفته اند برغم رای جدایی از اتحادیه اروپا، کامرون باید همچنان نخست وزیر بماند.

XS
SM
MD
LG