لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۶

ظریف: دولت از مسابقه کاریکاتور هولوکاست حمایت نمی کند


محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با نشریه آمریکایی نیویورکر درباره جنبه های گوناگون مناسبات آمریکا و ایران سخن گفته است.

آقای ظریف در گفت و گو با رابین رایت روزنامه نگار و نویسنده آمریکایی از جمله درباره همایش دوسالانه هولوکاست در تهران نظر داده است.

ظریف گفت برگزار کننده دوسالانه هولوکاست دولت ایران نیست، بلکه یک سازمان غیر دولتی است که در کنترل دولت قرار ندارد و دولت نیز چنین کاری را تایید نمی کند.

دور تازه همایش بین المللی کاریکاتور قرار است در ماه خرداد در ایران برگزار شود.

او در جواب به خانم رایت درباره مجوز برگزاری همایش بین المللی گفت سازمان غیردولتی مسئول برگزاری این همایش "به مجوز نیاز ندارد." او گفت: "ما (وزارت خارجه) باید برای کسانی که می آیند ویزا صادر کنیم، و مراقب هستیم افرادی که مبلغان نفرت نژادی و خشونت هستند دعوت نشوند."

ظریف این پرسش را که "چرا ایران اجازه می دهد فستیوال کاریکاتور در باره هولوکاست برگزار شود" با پرسشی دیگر جواب می دهد: "چرا آمریکا کوکلاکس کلان دارد؟ آیا دولت آمریکا در این واقعیت که سازمان های طرفدار نفرت نژادی در آمریکا وجود دارند مسئول است؟"

ظریف می گوید ایران را یکپارچه تلقی نکنید. دولت از هیچ فستیوال کاریکاتور از نوعی که شما می گوئید حمایت نمی کند و آن را سازمان نمی دهد. وقتی شما سازمان های خود را از چنین کارهایی متوقف ساختید، آنوقت می توانید از دیگران بخواهید چنین کنند.

رابین رایت به پیام شادباش حسن روحانی رئیس جمهوری به یهودیان سراسر جهان بمناسبت سال نو اشاره می کند و ظریف می گوید بنابراین ما در گشایش فستیوال شرکت نخواهیم کرد.

رابین رایت در این مصاحبه همچنین درباره حضور باراک اوباما در اجلاس اخیر رهبران شورای همکاری خلیج (فارس) سئوال کرد، و گفته او را در مورد نزدیک شدن به "نیروهای منطقی تر در ایران" یاد آور شد.

ظریف گفت تقسیم ایران بین نیروهای "منطقی" و "غیر منطقی" مقوله ای است که او باور ندارد. او گفت: "آمریکا در گذشته هم چنین کاری انجام داد، اما نتیجه ای به دست نیاورد."

در مورد مناسبات با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، وزیر خارجه ایران گفت منطقه ارجحیت شماره یک ایران است، و افزود "ما می خواهیم از هر فرصتی برای کار با همسایگان خود در خلیج فارس استفاده کنیم، و پیشنهادهایی را برای تعامل و گفت و شنود ارائه داده ایم. متاسفانه آنها، بویژه عربستان سعودی این سخنان را نشینده اند."

در مورد توافق اتمی با ایران آقای ظریف گفت "مهمترین مشکل این است که آمریکا پس از هشت سال که همه را فراری داد، و جریمه های سنگینی بر کسانی که می خواستند با ایران معامله کنند وضع کرد، عقب نشسته است. قرار بود آمریکا به سراغ بانک ها و نهادهای مالی برود و به آنها بگوید می توانند با ایران کار کنند."

ظریف گفت بانک های اروپایی باید بدون هراس از تلافی جویی آمریکا با ایران کار کنند: "ما به تعهداتمان عمل کرده ایم و حق داریم کاملا از منافع توافق برخوردار شویم. آمریکا باید کار بیشتری انجام دهد. باید پیامی بفرستد که دادوستد با ایران هرینه ای نخواهد داشت."

در مورد اقدامات کنگره آمریکا برای وضع تحریم های جدید به دلیل آزمایش های موشکی ایران، ظریف گفت "این مشکل آمریکا است. آزمایش ها حق ایران است و ما روشن ساخته ایم که از آنها فقط برای مقاصد دفاعی استفاده خواهد شد. برای حمل تسلیحات اتمی نیز طرح نشده اند."

در مورد سوریه و این که آتش بس و مذاکرات صلح در آستانه شکست قرار دارد، ظریف گفت "ما به مذاکرات امیدوار بودیم . نیاز داریم ادامه پیدا کند و در جریان آن درباره آینده کشور تصمیم گرفته شود."

در مورد بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و آینده اش، ظریف گفت آینده او به دست مردم سوریه است، نه ما.

XS
SM
MD
LG