سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر میگوید که ایران تنها آن دسته از مجرمان مواد مخدر را اعدام میکند که مرتکب جرایم خشن مانند درگیری های مسلحانه و آدمربایی شده باشد.
پرویز افشار٬ سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر روز سهشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد: "تعدادی از رسانههای کشورهایی که سابقه دوستی با ایران را ندارند با یک هجمه مدعی شدند پولی که اتحادیه اروپا از طریق سازمان ملل به ایران میرساند تا در امر مبارزه با مواد مخدر هزینه شود به اعدام قاچاقچیان ختم میشود."
به گفته او وضعیت مبارزه با مواد مخدر در ایران با همه کشورهای دنیا متفاوت است و نیروهای نظامی و انتظامی ایران در ۱۰ سال گذشته چهار هزار کشته و ۱۵ هزار مجروح در مبارزه با مواد مخدر داشتهاند.
آقای افشار تاکید کرد که ایران به دنبال "کیفیسازی مجازات اعدام" اما نمیتواند این مجازات را حذف کند: "جای تعجب است کسانی از حقوق بشر حرف میزنند و نمیدانند که مبارزه با تروریسم و قاچاقچیان بسیار خشن است و از ما انتظار دارند که با قاچاقچیان به شیوهای دیگر برخورد کنیم."
به گفته او ۱۳۰ هزار نفر از دانش آموزان ایرانی از یک تا چند بار سابقه مصرف مواد مخدر داشتهاند و تعداد کمی از آنها ممکن است به عنوان "مصرف کننده خاص" موادمخدر باشند.
بنا بر اعلام این مقام ارشد مبارزه با مواد مخدر در ایران٬ در ده ماهه اول امسال ۵۳۶ تن مواد مخدر در نقاط مختلف ایران کشف شده که این مقدار نسبت به پارسال ۱۶ درصد رشد داشته است.
بیشترین سهم کشفیات مواد مخدر هم مربوط به هروئین بوده که با ۱۵ تن٬ ۲.۷ درصد کل کشفیات را به خود اختصاص داده است.
با این حساب به طور میانگین روزانه در ایران بیش از یک هزار و هفتصد و پنجاه و یک کیلو مواد مخدر کشف میشود. این میزان تنها برای هروئین نزدیک به ۵۰ کیلو در روز است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین با اعلام قیمت خردهفروشی مواد مخدر در ایران از افزایش قیمت شیشه و کاهش قیمت تریاک استقبال کرد و گفت که تغییر الگوی مصرف به سمت مواد مخدر صنعتی به روند درمان معتادان کمک میکند.
ایران پس از چین بیشترین میزان اعدام سالانه را در جهان دارد که بیشتر این اعدام ها مربوط به جرائم مرتبط با مواد مخدر است.
به تازگی گروهی از نمایندگان مجلس ایران طرحی را ارائه کردهاند که در صورت تصویب نهایی٬ مجازات حبس جایگزین اعدام در بسیاری از این پرونده ها خواهد شد.