تعدادی از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در اظهارنظرهایی به آغاز اجرای توافق هستهای ایران و آزادی زندانیان این کشور و آمریکا واکنش نشان دادند.
باب کورکر، سناتور جمهوریخواه از ایالت تنسی در سنای آمریکا در واکنش به اجرای توافق و لغو تحریم های ایران گفت: من مخالف این توافق اتمی معیوب با ایران هستم و نگران آن هستم که با اجرای آن و برداشته شدن تحریم ها، اهرم فشار ایران تقویت شود.
سناتور جمهوریخواه تام کاتن نیز ضمن استقبال از آزادی چند شهروند ایرانی-آمریکایی، باراک اوباما را به مماشات با "آیت الله های حامی تروریسم" متهم کرد.
اد رویس، رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از توافق اتمی با ایران بار دیگر انتقاد کرد و گفت: آیت الله برای آنکه چند قدم از یک سلاح اتمی فاصله داشته باشد، حتی نیازی به فریب دادن هم ندارد.
مارکو روبیو سناتور جمهوری خواه از ایالت فلوریدا دولت اوباما را به دلیل تفاهم مبادله زندانیان با دولت ایران، مورد انتقاد قرار داد. روبیو در ایالت آیووا پس از شرکت در رویدادی که در چارچوب کمپین انتخاباتی او برگزار شد گفت: "ما نباید وارد تبادل افراد می شدیم."
از سوی دیگر سناتور دموکرات برنی سندرز، که می خواهد نامزدی حزب دموکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده باشد از خبر آزادی زندانیان در ایران استقبال کرد. آقای سندرز در توییتری اعلام کرد که "این خبر خوب نشان می دهد دیپلماسی حتی در این منطقه بی ثبات جهان می تواند کارآمد باشد."
تد کروز، داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوریخواه از آزادی چهار شهروند ایالات متحده از سوی ایران به ویژه کشیش سعید عابدینی، ابراز خرسندی کرد.
این سناتور ایالت تگزاس روز شنبه ۱۶ ژانویه گفت که برای آزادی کشیش عابدینی، جیسون رضائیان، امیر حکمتی و شهروند دیگر آمریکا از زندان ایران باید شکرگذار بود.
سناتور داین فاینستاین، دموکرات از ایالت کالیفرنیا نیز در بیانیه ای گفت از آزادی آمریکاییان استقبال می کند و آنها هیچوقت نباید در ایران زندانی می شدند و اتهامات آنها ساختگی بود. او با این حال اقدام ایران برای آزادی این افراد را گامی مثبت از سوی ایران خواند.
داین فاینستاین گفت به این درخواست از ایران ادامه می دهد که هرچه در قدرت دارد برای بازگرداندن رابرت لوینسون، شهروند آمریکایی ناپدید شده در ایران، انجام دهد.
الیوت انگل، قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا نیز در بیانیه ای از آزادی پنج شهروند آمریکا از ایران استقبال کرد و تلاش دولت باراک اوباما در این مورد را ستود و در مورد باقی آمریکاییان زندانی در ایران ابراز نگرانی کرد. او همچنین گفت باید اطمینان یافت ایران به تعهداتش در برجام عمل کند.
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی این هفته برای ملاقات با حسن روحانی سایر مقام های ایران، راهی تهران می شود.
عکسهایی از پشت صحنه آغاز برجام؛ از مجسمه های ایرانی، تا خط و نشان ظریف و کری
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای درباره اجرایی شدن توافق هستهای گفته: "حال با تایید آژانس، قطعنامه شورای امنیت علیه ایران لغو می شود.
پیش از این هفت قطعنامه علیه برنامه هسته ای ایران تصویب شده بود.
با اینکه ده ساعت از خبر آزادی زندانیان دو تابعیتی گذشته، اما هنوز جزئیات خروج آنها از ایران مشخص نیست. جان کری، وزیر خارجه آمریکا ساعتی پیش تنها خبر داد که پنج زندانی ایرانی- آمریکایی آزاد شده در ایران، در راه خانه هستند.
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز یکشنبه اعلام کرد دوشنبه در تهران خواهد بود.
در حالیکه با آغاز لغو تحریم های هسته ای، انتظار بهبود شرایط اقتصادی ایران می رود، اما یک مشکل جدید در فضای اقتصادی ایران ایجاد شده است. چون نمایندگان برای تبلیغات انتخابات باید به حوزه های انتخابی خود بروند، عملا لایحه بودجه ایران، نمی تواند قبل از سال فعلی خورشیدی تکمیل شود و به همین دلیل بودجه موقت یک دوازدهم برای سال آینده ایران توسط دولت و مجلس تصویب شود.
نگاهی به واکنش رسانه های اسرائیل به اجرای برجام
با اینکه پیشتر گفته میشد به دلیل تاخیر دولت روحانی در تقدیم لایحه بودجه به مجلس و درگیر بودن نمایندگان مجلس با امور تبلیغات انتخابات، احتمال تصویب یک دوازدهم بودجه وجود دارد اما مجلس فعلا اعلام نکرده که چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت.
این اولین بودجه بعد اجرای توافق یا موسوم به پسابرجامی است و حجم این بودجه، ۹۵۲ هزار میلیارد تومان، معادل حدود ۳۰۰ میلیارد دلار است.