لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۸

آمریکا آزمایش موشکی اخیر ایران را در شورای امنیت مطرح می کند


آزمایش موشک بالستیک عماد توسط ایران در مهر ماه سال ۹۴
آزمایش موشک بالستیک عماد توسط ایران در مهر ماه سال ۹۴

ساعاتی پس از آن که رهبر جمهوری اسلامی ایران هرگونه تحریم حقوق بشر و تروریسم را ناقض برجام عنوان کرد، منابع خبری، از قصد ایالات متحده برای طرح موضوع آزمایش موشکی اخیر ایران در نشست چهارشنبه ۲۹ مهر شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر دادند.

خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از برخی دیپلمات‌های سازمان ملل که نخواستند هویتشان فاش شود نوشت، نماینده ایالات متحده که پیشتر آزمایش موشک بالیستیک عماد را نقض قطعنامه شورای امنیت دانسته بود، قصد دارد این موضوع را با چهارده کشور عضو شورای امنیت در میان بگذارد.

حسین دهقان وزیر دفاع ایران، روز یکشنبه ۱۹ مهر ماه از آزمایش موفقیت آمیز یک موشک جدید زمین به زمین به نام "عماد" خبر داد و گفت این نخستین موشک دوربرد ساخت ایران با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف است.

واشنگتن این آزمایش را نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد دانس. براساس قطعنامه شورای امنیت آزمایش‌های موشکی در ایران در ممنوع است. بعد از این آزمایش، آمریکا اعلام کرد از طريق شورای امنيت درصدد انجام اقدامی مناسب در پاسخ به آزمايش موشکی اخیر تهران است.

سامانتا پاور نماینده ايالات متحده در سازمان ملل روز جمعه در مصاحبه با صدای آمريکا گفت، با تأييد اين موضوع که موشک آزمايش شده در ايران قادر به حمل کلاهک هسته‌ای است، اين اقدام می‌تواند نقض آشکار قطعنامۀ ۱۹۲۹ شورای امنيت محسوب شود.

خانم پاور همچنین اعلام کرد که کشورش در حال تهیه و تنظیم گزارشی در این زمینه برای کمیته نظارت بر تحریم های ایران در شورای امنیت سازمان ملل است؛ اقدامی که می تواند به وضع تحریم های جدید علیه ایران منجر شود.

برخی دیپلمات‌های شورای امنیت به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که احتمال وضع تحریم بابت این موضوع علیه برخی افراد یا نهادها در داخل ایران وجود دارد، مانند اضافه کردن نام آنها به "فهرست سیاه" کنونی سازمان ملل که نام افراد یا نهادهای تحت تحریم را شامل می‌شود.

این در حالی است که آیت الله علی خامنه ای در نامه ای خطاب به حسن روحانی رئیس جمهوری ایران که شب گذشته در اختیار رسانه ها قرار گرفت، ضمن تایید مشروط توافق جامع اتمی با قدرت های جهانی (برجام)، گفته است که اجرای توافق منوط به انجام موارد مختلفی، از جمله وضع نشدن هرگونه تحریمی در آینده علیه ایران، است.

ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ از جمله ایالات متحده، روز ۲۳ تیر ماه گذشته به توافقی جامع و نهایی دست یافتند که بر اساس آن محدودیت‌هایی علیه برنامه هسته‌ای ایران اعمال، و در ازای آن تحریم‌هایی که به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای علیه آن کشور اعمال شده است لغو خواهند شد.

با این حال طرفین تاکید کرده‌اند که توافق مذکور، که از آن به عناون برنامع جامع اقدام مشترک یا همان برجام نیز یاد می‌شود، تنها مربوط به پرونده هسته‌ای است و دیگر موارد اختلافی میان طرفین را شامل نمی‌شود.

XS
SM
MD
LG