لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۱

حسن روحانی در سازمان ملل: با جهان برای مبارزه با تروریسم در سوریه و یمن همکاری می کنیم


حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران می گوید ایران آماده است برای صلح در سوریه و یمن با جهان همکاری کند.

آقای روحانی که در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان در نیویورک سخن می گفت، اظهاراتش را با انتقاداتی تند از عربستان سعودی آغاز کرد. او ضمن یادآوری ماجرای مرگ زائران در جریان حادثه منا در مکه گفت این افراد قربانی "بی کفایتی و سوءمدیریت مجریان" شدند و خواستار تحقیق درباره "عوامل فاجعه" شد.

‌ این سومین حضور حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مقام رئیس جمهوری اسلامی ایران است.

روحانی گفت مردم ایران دو سال پیش به "تعامل سازنده با جهان" و به برنامه‌ای رای دادند که ضمن حفظ حقوق و امنیت ملی خواستار گفت و گو و صلح با جهان بود.

او افزود این امر در "برجام متجلی شد و بلافاصله پس از توافق با تصویب شورای امنیت به سندی بین المللی بدل شد."

رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت با این سند "توانمندی گفت و گوی سازنده را آشکار ساختیم."

او گفت سازمان ملل علی رغم تصمیم‌های نادرست قبلی و صدور بخشنامه‌های غیرمنصفانه تحریمی علیه ایران، این بار تصمیم درستی گرفت.

حسن روحانی در بخشی از سخنانش به ضرب‌المثل ایرانی "هرجا جلو ضرر گرفته شود منفعت است" استناد کرد و گفت: "امروز همان روزی است که جلوی ضرر گرفته شده است. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت با وجود کاستی‌های جدی مبنای لغو تحریمها علیه ایران بود."

او گفت ایران هرگز قصد تولید سلاح هسته ای را نداشته و قطعنامه‌های تحریمی ناعادلانه و بر اساس توهمات و اتهامات بی‌پایه اعمال شدند و شرایط سختی را بر مردم ایران تحمیل کردند.

رئیس جمهوری ایران گفت مبنای عملکرد ایران "منطق، استدلال، اخلاق و دفاع مشروع از منافع خویش دربرابر تجاوز" است و نه تحریم‌ها.

روحانی گفت هفت کشور در رسیدن به توافق برجام تلاش کردند و حالا باید برای "حفظ و اجرای توافق" تلاش کنند و "به موازات اجرای برجام انتظار داریم کشورهای هسته ای گام های لازم را در جهت اجرای تعهداتشان در جهت خلع سلاح هسته خاورمیانه کار کنند و نگذارند اسرائیل مانع این امر باشد."

رئیس جمهوری ایران گفت "برجام سایه جنگی دیگر را از خاورمیانه دور کرد و می‌تواند مبنای صلحی پایدار در منطقه و دستاوردهای دیگر باشد."

تاکید بر همکاری‌های اقتصادی

رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنانش چند بار بر آمادگی ایران بر همکاری‌های اقتصادی در سایه توافق اتمی تاکید کرد. او گفت: "سیاست ما این است که در فضای جدید حرکت صلح‌جویانه خود را بر قاعده برد- برد ادامه دهیم تا همه از مزایای فضای جدید بهره‌مند شوند و روابطمان را با کشورهای منطقه بخصوص همسایگان بر اساس احترام مشترک و منفاع جمعی بازسازی کنیم."

روحانی گفت ایران پس از برجام آمادگی دارد نشان دهد که "راه امنیت و ثبات، توسعه در سایه همکاری اقتصادی است تا ایران به کانونی برای مشارکت در سرمایه گذاری صادرات گرا تبدیل شود."

حسن روحانی خطاب به همه ملت ها و دولت ها گفت: "ما گذشته را فراموش نمی کنیم ولی نمی خواهیم در گذشته بمانیم." او گفت ایران در برجام فقط به دنبال توافق هسته ای نبوده بلکه می خواهد نظمی جدید و جهانی پیشنهاد کند برای همزیستی صلح آمیز و منافع مشترک.

سازمان‌های تروریستی به حکومت‌های تروریستی بدل نشوند

رئیس جمهوری اسلامی هشدار داد که در جهان به هم پیوسته و بدون مرز کنونی "خطر اصلی آن است که سازمان های تروریستی به حکومت های تروریستی بدل شوند." او گفت قیام های ملی در منطقه به حرکات تروریستی بدل شده. او خواستار آن شد که مبارزه با تروریسم به سند و قاعده بین‌المللی الزام‌آور بدل شود و هیچ کشوری نتواند از تروریسم به عنوان روشی برای مداخله در کشورها استفاده کند."

سخنرانی حسن روحانی در سازمان ملل متحد(کامل)
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:21:45 0:00

روحانی گفت: "ما حاضریم در مبارزه با تروریسم با جهان همکاری کنیم. همانطور که در مبارزه با تروریسم در افغانستان و عراق کمک کردیم آماده مبارزه با تروریسم در سوریه و یمن هستیم."

روحانی گفت صلح همراه با توسعه "انباشتن انبارها با امید و احترام است" و از بین بردن زمینه‌های اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی را تنها راه ریشه‌کنی جنگ در خاورمیانه دانست و برای مقابله با جهل، خشونت، دیکتاتوری، فقر و تبعات آن "جهان و کشورهای منطقه را به تدوین برنامه جامع اقدام مشترک برای جبهه مشترک مبارزه با افراط گرایی و خشونت" دعوت کرد.

روحانی عراق، سوریه و یمن را "مدل‌های یکسان بحران آفرینی از طریق ترور و خشونت و بی‌تفاوتی جامعه جهانی" دانست که حالا موج خسارت‌های آن جهان را درنوردیده است. او گفت: "ریشه‌های جنگ و ویرانی امروز در اشغالگری و تجاوز و مداخلات نظامی دیروز نهفته است. اگر تجاوز آمریکا به عراق و افغانستان و حمایت‌هایش از خشونت‌های اسرائیل علیه فلسطین نبود این وضع پیش نمی‌آمد."

روحانی متذکر شد که آمریکا باید حمایت از آن دسته از متحدان منطقه‌ای‌اش که به خشونت در منطقه دامن می زنند را متوقف کند.

دو سال پیش در سال ۱۳۹۲، مکالمه تلفنی تاریخی حسن روحانی و باراک اوباما در ساعات پایانی حضور او در نیویورک و کمی پس از انتخاب او به عنوان رئیس جمهوری ایران یخ سی ساله مناسبات تیره دو طرف را شکست و سرآغازی شد برای مذاکرات فشرده و جدی قدرت های جهان با ایران برای حل بحران پرونده اتمی ایران.

مذاکرات ایران و ۵+۱ سرانجام در ژوئیه سال جاری میلادی پس از گفت‌وگوهای فشرده نمایندگان ایران و قدرت‌های جهان به حصول برنامه جامع اقدام مشترک منجر شد.

XS
SM
MD
LG